Agenda theater

Rok van het mimeduo Boogaerdt/VanderSchoot is een 'kostuumdrama met elektrische gitaren'. Over vrouwen in knellende keurslijven, emancipatie en vrijmaken. Vanavond (première) t/m zaterdag in Frascati, Amsterdam; 28 maart in Arnhem (Schouwburg), 30 maart in Den Bosch (Verkadefabriek)....

theater
Mightysociety4 van Eric de Vroedt, waarin hij de gevolgen van de globalisering voor het persoonlijk geluk onderzoekt. Wat doe je met ongenode gasten die hun recht op ondersteuning opeisen? Met Carola Alons, Bram Coopmans, Els Ingeborg Smits e.a. Van 27 t/m 31 maart in Theater Kikker, Utrecht; op 4 en 5 april in Verkadefabriek, Den Bosch; 13 april in Doetinchem (Gruitpoort).

theater
After the end van Dennis Kelly door Het Huis van Bourgondië. Een man en een vrouw zitten in een schuilkelder, maar zullen ze elkaar overleven? Regie: Domien van der Meiren. Vrijdag t/m zondag op het Festival Cement in Maastricht; 28 (première) t/m 31 maart in Frascati, Amsterdam.

theater
Death Kit, geproduceerd door Branoul, is een bewerking van het gelijknamige boek van Susan Sontag. Over een trein die stopt in de tunnel, een blinde vrouw en een man die een moord bekent. Regie: Dic van Duin. Vanavond, vrijdag (première), zaterdag, 28 t/m 31 maart, 5 en 6 april in Kon. Schouwburg/Het Paradijs in Den Haag.

theater
Schone woorden, een solo door Warre Borgmans, begeleid door Jokke Schreurs op gitaar. Borgmans vertelt anekdotes, declameert gedichten, grapt en zingt. Vrijdag in Den Haag (Theater a/h Spui), zondag in Eindhoven (Park-theater), woensdag in Delft (de Veste).

theater
Jeanne d'Arc, een andere dood door Theater Rast stelt de vraag of het beter is eervol te sterven of eerloos te blijven leven. Een vraag voor de jonge Jeanne, die zich voorbereid op haar dood op de brandstapel. Een tekst van Stefan Tsanev. Regie: Celil Toksöz. Vanavond, vrijdag (première) en zaterdag in Podium Mozaïek, Amsterdam.

theater
Bloedzusters, theaterthriller van Ives Thuwis (choreografie) en Jan de Leeuw (tekst). Met muziek van Jacq Palinckx en danseressen op film. Door Drieons. Over vijf zussen, die worden verteerd door innerlijk vuur. Vanavond en zaterdag in De NWE Vorst, Tilburg; 29 maart in Korzo, Den Haag.

theater
De eeuw van mijn dochter van Annette Speelt, in regie van Anny van Hoof, is geschreven door Ilja Leonard Pfeijffer. Een ‘treurspel in vijf bedrijven’ over de goden die zich zorgen maken over Nederland dat met een verkeerde leider ten gronde dreigt te gaan. Met Thijs Römer, Michel Sluysmans, Jaap Spijkers e.a. Vrijdag in Soest (Theater Idea), zaterdag in Zwolle (Odeon), 29 en 30 maart in Utrecht (Theater a/d Werf), 2 en 3 april in Groningen (Kruithuis).

theater
EVA/Vicky, combinatie van twee solo’s van Daphne de Bruin (Growing Up in Public) in één programma: een non en een vamp in gevecht met God en de Duivel. Met live-muziek van Joop van Brakel. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (De Brakke Grond), 30 maart in Deventer (Bouwkunde), 12 april in Enschede (Concordia).

theater
Tragedie, montagevoorstelling van Gerardjan Rijnders door Toneelgroep Amsterdam. Over de onvermijdelijke ondergang van de wereld. Muzikaal omlijst door Boudewijn Tarenskeen. Vanavond t/m 14 april in Compagnietheater, Amsterdam.

theater
Vallende ster, solo door René van ‘t Hof naar de gelijknamige novelle van J. Bernlef over een variété-artiest die wordt ontdekt door het serieuze toneel. Een productie van het Onafhankelijk Toneel in regie van Mirjam Koen. Vanavond t/m 25 maart en 11 t/m 22 april in het O.T. Theater, Rotterdam.

theater
Katalogus van Maatschappij Discordia wil een ‘overzicht en demonstratie’ zijn van ‘haar plannen, wensen, stukken, repertoirekeuzes etcetera voor de komende 50 jaar’. Met Matthias de Koning, Annet Kouwenhoven, Jan Joris Lamers e.a. Vanavond t/m 24 maart in Frascati, Amsterdam.

theater
Mug Inn, comedy van Mugmetdegoudentand, waarin vier kroegtijgers de situatie in de wereld doornemen. Met Joan Nederlof, Michiel van Erp, Frank Houtappels en Marcel Musters. Regie: Lineke Rijxman. Vanavond in Arnhem (Schouwburg), 23 en 24 maart in Den Bosch (Verkadefabriek), 28 maart in Enschede (Concordia), 29 maart in Tilburg (NWE Vorst), 30 en 31 maart in Den Haag (Theater a/h Spui).

theater
Het Vierde Rijk door Toneelgroep Oostpool gaat over de haalbaarheid van utopieën. Wat als lust belangrijker lijkt dan rust? Een tekst van Peer Wittenbols, en regie van Rob Ligthert. Vanavond in Amsterdam (Stadsschouwburg), vrijdag in Zutphen (Hanzehof), dinsdag in Emmen (De Muzeval), 28 maart in Utrecht (Stadsschouwburg), 29 maart in Zwolle (Odeon), 30 maart in Nijmegen (Stadsschouwburg).

theater
Het Wijde Land, klassiek ensemblestuk van Schnitzler door de Theatercompagnie in regie van Theu Boermans. Over lust, liefde en ontrouw. Vrijdag in Groningen (Stadsschouwburg), zaterdag in Almere (Schouwburg), 1 april in Eindhoven (Stadsschouwburg), 3 april in Leeuwarden (De Harmonie).

theater
Het Mysterie van Majorana gaat in op de verdwijning van de Italiaanse natuurkundige Ettore Majorana in 1938. Hij hield zich bezig met atoomfysica, maar bleek ook geïnteresseerd in onzichtbaarheid. Door Theater Adhoc, met liederen van Scelsi. Vanavond en vrijdag in de Rotterdamse Schouwburg, 26 en 27 maart in Enschede (Vrijhof), 29 en 30 maart in Eindhoven (Studium Generale TU).

theater
Blackbird van David Harrower gaat over een verboden liefde: die tussen een 12-jarig meisje en een man van 40 – vijftien jaar later ontmoeten ze elkaar weer. Een regie van Maaike van Langen bij het Nationale Toneel. Met Derek de Lint en Heike Wisse. Vanavond in Leiden (LAKtheater), vrijdag en zaterdag in Den Haag (Theater a/d Haven).

theater
Is.Man is een voorstelling van Adelheid Roosen waarin moslimmannen aan het woord komen. Gespeeld door Youssef Sjoerd Idilbi en Yasar Üstüner. Van 27 maart t/m 1 april in De Brakke Grond, Amsterdam.

theater
Dood in Venetië, een solo van Henk van Ulsen naar de roman van Thomas Mann over een schrijver die in Venetië geobsedeerd raakt door een jonge jongen. Vanavond in Zeist (Figi Theater), vrijdag in Baarn (De Speeldoos), zaterdag in Nieuwegein (De Kom), 29 maart in Stadskanaal (Geert Teis).

theater
Zus van, solo door Elsie de Brauw, die stem geeft aan Ismene, de onbekende zus van Antigone, dochter van Oidipous. Tekst: Lot Vekemans. Zaterdag in Den Bosch (Verkadefabriek), 27 maart in Roosendaal (De Kring) en tot slot 31 maart in Dordrecht (Kunstmin).

theater
Rouw siert Electra van Eugene O’Neill door Toneelgroep Amsterdam, in regie van Ivo van Hove. Over een moeder die haar man vermoordt om met haar minnaar te trouwen en over de wraak van zoon en dochter. Een Griekse tragedie in Amerikaans realisme. Met o.a. Hans Kesting en Halina Reijn. Vrijdag en zaterdag in Kerkrade (Parkstad Theater), 27 t/m 31 maart in Eindhoven (Parktheater).

theater
Wankel Evenwicht van Albee door Theatergroep Carver is een wrange relatiekomedie door Beppie Melissen, Marlies Heuer, Joke Tjalsma, Paul Kooij, Maike Meijer en Willem de Wolf. Vanavond t/m zaterdag in Theater Bellevue, Amsterdam.

theater
Colette, solo van Josée Ruiter over de beroemde en ooit omstreden Franse schrijfster Colette (1873-1954), die een intense relatie had met haar moeder en haar eigen dochter aan een kinderjuf overliet. Vanavond in Lochem (Schouwburg), vrijdag in Deventer (Schouwburg), zaterdag in Capelle a/d IJssel (Isalatheater), 27 t/m 29 maart in Den Haag (Theater a/h Spui) en tot slot 30 maart in Zoetermeer (Stadstheater).

dans
Three, driedelig programma van choreograaf Ohad Naharin door het Israëlische dansgezelschap Batsheva Dance Company. Op muziek van o.a. Bach en Brian Eno. Op 27, 30 en 31 maart in Het Muziektheater, Amsterdam.

dans
K626 & The Rite of Spring en Mozart's Requiem door het Israëlische gezelschap Emanuel Gat Dance, op 24 en 25 maart in Lucent Danstheater in Den Haag.

dans
Nine Finger gaat over schoonheid in een gruwelijke wereld. Door Rosas, Performance Space, KVS en De Munt. Vrijdag en zaterdag in De Brakke Grond, Amsterdam.

dans
Points of view van het Nationale Ballet bestaat uit Ever since we van Annabelle Lopez Ocho, Hallelujah Junction van Ted Brandsen, Kammerballett van Hans van Manen en Duets van Merce Cunningham. Op 22, 23, 25, 29 maart, 1, 4, 5, 6 en 7 april in het Muziektheater, Amsterdam.

dans
Merg, dansvoorstelling over de liefde op basis van muziek van o.a. Monteverdi. Door Leine & Roebana, en barokensemble Locke Consort. Vanavond in Breda (Chassé Theater), zaterdag in Eindhoven (Parktheater), 27 maart in Haarlem (Toneelschuur).

Meer over