Agenda Theater

Waterman, solo van Helmert Woudenberg over een joodse jongen, Hatty Waterman, die ontsnapt aan een razzia en de oorlog weet te overleven....

Theater
Datumloze dagen van Jeroen Brouwers door Het Vervolg. De monoloog van een vader over zijn ongewenst zoon, over zijn mislukkingen, over liefde en dood. Gespeeld door Tom Jansen. Reprise. Vrijdag, zaterdag en zondag(middag) in Amsterdam (Theater Bellevue), 4 februari in Zaandam (Zaantheater), 6 februari in Maassluis (Schuurkerk).

Theater
Op Hoop van Zegen door Het Toneel Speelt in regie van Jaap Spijkers. Met Marisa van Eyle als Kniertje. Vrijdag in Zutphen (De Hanzehof), zaterdag in Arnhem (Schouwburg), 3 februari in Goudse Schouwburg, 4 februari in Eindhoven (Parktheater), 5 februari in Helmond (’t Speelhuis), 6 februari in Delft (De Veste).

Theater
Medea van Euripides door Noord Nederlands Toneel in regie van Ola Mafaalani. Met Malou Gorter in de titelrol. Vanavond t/m zaterdag in Groningen (Stadsschouwburg), 3 en 4 februari in Rotterdamse Schouwburg, 6 en 7 februari in Leeuwarden (De Harmonie).

Theater
Joke, solovoorstelling over de weduwe van rechercheur Arie Kranenburg die in 1977 werd doodgeschoten door RAF-terrorist Knut Folkerts. Geschreven door Rob van Dalen, gespeeld door Isa Hoes, in regie van Guusje Eijbers. Vanavond in Rijswijkse Schouwburg, zaterdag in Lelystad (Agora Theater), 1 en 4 februari in Hellevoetsluis (Theater Twee Hondjes), 5 februari in Hoogeveen (De Tamboer), 6 februari in Den Helder (De Kampanje).

Theater
Tien geboden door NTGent, naar het scenario van Kieslowski’s Dekalog . In regie van Johan Simons. Exposé van menselijk (on)vermogen, gesitueerd in een grauwe wijk in Warschau. Zaterdag in Odeon, Zwolle een marathon met deel 1 en deel 2; ook op 8 februari in Tilburg (Schouwburg); in de Rotterdamse Schouwburg op 13 februari deel 2 en op 14 februari een marathon.

Theater
Instinct door NTGent in regie van Johan Simons. Naar Double Indemnity in Three of a Kind, een thriller van James M. Cain. Met Pierre Bokma als oplichter, minnaar en pechvogel, en Elsie de Brauw als zijn partner in crime. Reprise. Vanavond in Amstelveen (Schouwburg), 3 februari in Alkmaar (De Vest) en tot slot op 4 februari in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Theater
Mevrouwen, lunchvoorstelling door Truus te Selle, Conny Postel en Patrice Kenney over de levensfase van ‘oudere vrouw’ die er opeens is. Regie: Yolande Bertsch. Vandaag t/m 8 februari om 12.30u in Theater Bellevue, Amsterdam.

Theater
Mightysociety6 van Eric de Vroedt kreeg als ondertitel ‘Hoe ook ik de oorlog mee naar huis nam’. Het speelt in Afghanistan waar de Nederlandse missie dramatisch uit de hand loopt. Van 3 t/m 7 februari in Utrecht (Theater Kikker); 10 februari in Maastricht (AINSI). Na afloop een sideshow en debat.

Theater
Koffiehuis De Ooievaar, twee broers gaan de confrontatie aan. Door Sjaak Bral, Fred Delfgaauw en een levensgrote pop. Reprise. Vanavond in Drachten (De Lawei), vrijdag in Hellevoetsluis (Twee Hondjes), zaterdag in Zaltbommel (De Poorterij), 4 februari in Hoogezand (’t Kielzog), 5 februari in Nieuwegein (De Kom).

Theater
Ifigeneia in Aulis van Euripides door Toneelgroep Amsterdam i.s.m. Opera Studio Nederland. Met Roeland Fernhout en Tijn Docter als Agamemnon en Menelaos en Chris Nietvelt als Klytaimestra die haar dochter Ifigeneia probeert te redden. Regie: Robert Woodruff. Vanavond t/m zaterdag in Amsterdam (Stadsschouwburg).

Theater
Balieleed van Ingrid Kuijpers door Golden Palace. Hartverscheurende verhalen voor én achter de balie, waar mensen hun recht komen halen of hun verloren jas. Wereldproblematiek in het klein. Vanavond in Utrecht (Stadsschouwburg), 30 en 31 januari in Leiden (LAKtheater), 3 februari in Zoetermeer (Stadstheater), 5 februari in Den Haag (Theater a/h Spui), 6 februari in Heemskerk (De Cirkel).

Theater
Ben ik al geboren?, een toneeltekst van Gerardjan Rijnders voor Toneelgroep De Appel met Sacha Bulthuis in de hoofdrol. Ze speelt een oude vrouw die geen contact meer heeft met het leven om haar heen. Is het fantasie? Of het verleden? Vanavond t/m zaterdag in het Appeltheater, Den Haag.

Theater
Waterkou van Kees Roorda door The Glasshouse. Over de wonderlijke vriendschap tussen een man en een vrouw die elkaar via internet leren kennen. Van 4 t/m 7 februari in Den Haag (Kon. Schouwburg).

Theater
Eet smakelijk van Ilay den Boer is een onderzoek naar de betekenis van Joods zijn, tijdens een sjabbatmaaltijd. Op 3, 5 en 7 februari tot slot in Theater Kikker, Utrecht.

Theater
Ben Hur, jubileumvoorstelling van De Ploeg, met gastacteurs Beppie Melissen, Erik van Muiswinkel en Sophie van Winden. Het beroemde verhaal van vriendschap, verraad, liefde in Jeruzalem, rond het begin van de jaartelling. Vrijdag en zaterdag tot slot in Zaandam (Zaantheater).

Theater
De Architect is de eerste (mime)voorstelling van Jakop Ahlbom met tekst (van Marijke Schermer). Over een ouder echtpaar dat wakker wordt geschud als een jong stel naast hen komt wonen. Met Leny Breederveld, Aat Ceelen e.a. Vanavond in Alphen a/d Rijn (Castellum), 30 en 31 januari in Den Bosch (Verkadefabriek), 3 februari in Groningen (Stadsschouwburg), 4 en 5 februari in Den Bosch (Verkadefabriek), 6 en 7 februari in Leiden (LAKtheater).

Theater
Maria Stuart van Schiller door Theatergroep Aluin in regie van Erik Snel. Met Gabby Bakker in een dubbelrol, ze speelt zowel koningin Elizabeth als Maria Stuart. Reprise. Vrijdag in Hoorn (Het Park), zaterdag in Capelle a/d IJssel (Isala Theater), 3 februari in Goudse Schouwburg, 5 februari in Kampen (Stadsgehoorzaal), 6 februari in Rotterdam (Theater Walhalla).

Theater
De Batavia is een toneelstuk van Marcel Otten voor producent Hummelinck Stuurman. Over een schipbreuk in Nederlands-Indië, hebzucht en moordlust. Ignace Cornelissen regisseert Reinier Bulder, Vincent Croiset, Bill van Dijk, Marc Klein Essink e.a. Vanavond in Vlaardingen (Stadsgehoorzaal), vrijdag in Goor (De Reggehof), zaterdag in Lelystad (Agora Theater), zondag in Utrecht (Stadsschouwburg), 3 februari in Weert (Munttheater), 4 februari in Veldhoven (De Schalm) en tot slot 5 februari in Franeker (De Koornbeurs).

Theater
Bambie 13, of: Bambie Treize, op zijn Frans voor beginners. Gedroomde personages ontmoeten elkaar in een film die nooit heeft bestaan. Zaterdag laatste voorstelling in De Verbeelding, Purmerend.

Theater
Kamp Holland van Orkater gaat over de dagelijkse sleur en spanning bij de Nederlandse soldaten in Afghanistan. Door o.a. Geert Lageveen en Leopold Witte, m.m.v. Met medewerking van de muzikanten van Susies Haarlok. Vrijdag in Zwolle (Odeon), 31 januari in Zoetermeer (Stadstheater) en tot slot 1 februari in Amsterdam (De Meervaart).

Dans
Here we live and now, nieuwe choreografieën van Pedro Goucha, Isabelle Chaffaud, David Middendorp, Cathy Gross en Joeri Dubbe, geproduceerd door Korzo. Vanavond (première), 30 en 31 januari, 5, 6 en 7 februari in Korzo, Den Haag.

Dans
Diable au corps, choreografie van Jérôme Meyer en Isabelle Chaffaud voor vijf dansers over het rusteloze lichaam. Zaterdag in Amersfoort (De Lieve Vrouw), maandag in Amsterdam (Bellevue), 11 februari in Goudse Schouwburg, 12 februari in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Dans
footNote + Ascent, dubbelprogramma van Leine & Roebana. Met een reprise van footNote, geïnspireerd op het werk van Amy Gale en Ton Lutgerink, en het nieuwe Ascent , op muziek van Kyriakides. Vanavond in Hengelo (Rabo Theater), zaterdag in Alkmaar (De Vest), 1 en 2 februari in Utrecht (Theater Kikker), 5 t/m 7 februari in Den Haag (Theater a/h Spui), 11 februari in Groningen (Stadsschouwburg), 13 en 14 februari in Leiden (LAKtheater).

Dans
Of Gods and Driftwood van Kenneth Flak i.s.m. het Zweedse Moderna Dansteatern en Korzoproducties. Vanavond t/m zaterdag in de Melkweg, Amsterdam; 5 februari in Rotterdam (Lantaren/Venster).

Dans
Tous les jours, a tous points de vue, on va de mieux en mieux, choreografie van Hans Tuerlings door Scapino Ballet Rotterdam. Reprise. Vanavond in Leiden (LAKtheater) en laatste voorstelling in Nijmegen (LUX).

Dans
Nesjomme van Het Internationaal Danstheater is een rondgang door de Joodse dans- en muziekcultuur, ‘dans rond klezmer en kippensoep’. Met 22 dansers, een orkest en Heddy Lester in de hoofdrol. Vanavond in Sittard (Stadsschouwburg), 6 februari in Leidse Schouwburg, 7 februari in Goes (De Mythe), 11 februari in Drachten (De Lawei), 12 februari in Emmeloord (’t Voorhuys).

Meer over