Agenda theater

De Juichfabriek van Alba Theaterhuis gaat over het fenomeen auditeren, over ster willen zijn, zelfvertrouwen en teleurstellingen. Vanavond t/m zaterdag in Kon....

theater
Geen bijen geen fruit, muzikale openluchtvoorstelling in de vroege ochtend door Het Filiaal en DOX. Over bijen die verdwijnen, met stekelige teksten en kwispeldansjes. Om 07.30u (plus ontbijt), op het Cereolterrein tegenover park Oog in Al in Utrecht, vandaag t/m 13 juli (elke wo t/m zo). Kaartverkoop via www.het-filiaal.nl

theater
Macbeth was nog niet eerder te zien in het Shakespearetheater in Diever. Zaterdag is de eerste try-out, op 4 juli en 6 augustus zijn ook try-outs. Première op 8 augustus.

theater
www.shakespearetheaterdiever.nl

theater
De Parade staat van 27 juni t/m 6 juli in het Haagse Westbroekpark. Met onder meer Schokland & Ik, Mouna Goeman Borgesius en Margo Dames met Mourir d’aimer, Café IK, de Silent Disco, De Levende Jukebox, Groeten uit Den Ilp door Dick van den Toorn, Lieke Benders met Wonderen, Koller met Hippo, Zum Wohl door Suver Nuver en The Young Ones II door Growing up in Public. Voorts een kinderparade en een filmprogramma.

theater
De drie mannen van Ypsilanti, Bok & Geit, En nu geen woord meer en De Broekneus zijn vier korte voorstellingen op het festival Zomerexpeditie van Toneelgroep Oostpool. Vanavond t/m zondag staat de tent op het Valkhofplein in Nijmegen. Van 2 t/m 6 juli in het Griftpark, Utrecht.

theater
Utopia, reizend festival met korte, nieuwe stukken van o.a. Rob de Graaf, Peter De Graef, Lucas De Man, Kees Roorda en Lot Vekemans. Door het Zuidelijk Toneel, vanavond t/m zondag in Eindhoven (Park-theater).

theater
De gravin van Parma naar de roman van Sándor Márai, in regie van Ursul de Geer. Met Pierre Bokma als Casanova, Rudolf Lucieer als graaf van Parma en Carice van Houten als gravin van Parma. Laatste voorstellingen: 27 en 28 juni in Stadsschouwburg, Amsterdam.

muziektheater
Joe, de musical van Ad van Dijk (muziek) en Koen van Dijk (tekst/regie) beleeft een reprise. Met Dennis ten Vergert en Fanny Drenthe. Vanavond t/m 30 juni in M-Lab, Aambeeldstraat 10E, Amsterdam-Noord.

muziektheater
Les Misérables, reprise van succesvolle Joop van den Ende-productie met René van Kooten, Jamai Loman, Suzan Seegers, Nurlaila Karim en Céline Purcell. Historisch drama naar het boek van Victor Hugo. Voor onbepaalde tijd in het nieuwe Luxor Theater, Rotterdam.

muziektheater
Ciske de Rat met Danny de Munk als de volwassen Cis die terugblikt op zijn roerige leven. Vanavond t/m 13 juli in Theater Carré, Amsterdam en van 15 t/m 20 juli in Stadsschouwburg, Utrecht.

jong
Zomerzone, een festival met theater, muziek en kunst in Sittard voor iedereen vanaf 8 jaar. Centrale locatie is het ‘Zitterd ZENtral Park’, op het voormalige schoolplein achter het Laaglandpand. Van 26 juni t/m 13 juli. Zie ook www.hetlaagland.nl

jong
Don Quichot (6+) door De Tent van m’n Tante, met een stokpaard, liedjes en zes spelers die 40 rollen op zich nemen. Steeds in een ander park in Amsterdam, van 2 t/m 6 juli op het Zimmerterrein in West; 9 t/m 13 juli op het Olympiaplein in Oud-Zuid. Zie ook

jong
www.tentvanmijntante.nl

jong
Bombay (8+) door Huis aan de Amstel. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht geloven en dromen, en van niets iets kunnen maken. Vrijdag om 19.30u, zaterdag om 16u en zondag om 14.30u in het Tropenmuseum, Amsterdam. Zie ook www.bombaytheatertour.nl

jong
Publiceer het maar, een atelier voor jonge ontwerpers van 8 tot 14 jaar. Ze kunnen spelen met letters, pictogrammen en grafische vormen. In het Graphic Design Mu-seum, Beyerd Breda. Zie ook

jong
www.graphicdesignmuseum.comCollages maken (6-10 jaar) in het Joods Historisch Museum, Amsterdam. Met Japans papier. Woensdag 2 juli om 14.30u. Reserveren tel. 020-5310327.

jong
Zie ook www.jhm.nl

Meer over