agenda jong

DANS..

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zondag om 14u in De Junushoff, Wageningen en woensdag om 15u in De Lawei, Drachten.

THEATER

Later is te laat (4+) door Artemis. Het schijnt dat kinderen gedichten soms beter verstaan dan volwassenen omdat ze zonder omwegen de kern zien. Artemis gaat dit testen met gedichten van Jacques Prévert. Vandaag om 16u en vrijdag (première) om 19u in Theater Artemis, Den Bosch; zondag om 15u in Podium Twente in Enschede; woensdag om 14.30u in De Krakeling, Amsterdam.

The Young Ones III - Voor volk en vaderland (15+) door Growing up in Public. In een studentenhuis zinnen twee corpsballen op wraak. Het stuk speelt zich af in een Nederland vol shoarmapaleizen, Marokkaanse pizzakoeriers en Zeeuwse meisjes achter de ramen. Vrijdag (première), zaterdag en zondag om 20.30u in Huis aan de Werf, Utrecht.

Don Q en Sancho P een theatrale Road(s)trip (15+) door Het Laagland. Een edelman met verdroogde hersens besluit ridder te worden, onrecht te bestrijden en eeuwige roem te verwerven. Vanavond in Witte Theater, IJmuiden en vrijdag in Jeugdtheaterhuis, Gouda. www.hetlaagland.nl

Binnenpret (4+) van Peter Zegveld is een voorstelling over binnen en buiten en tevens een slimme handleiding voor een fijner innerlijk leven. Zondag om 14.30u in Schouwburg, Amstelveen en woensdag om 15u in De Lawei, Drachten. www.frontaal.com

Zure Bommen(7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Zaterdag om 16u in De Krakeling, Amsterdam en zondag om 15u in LAKtheater, Leiden.

Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Eigenzinnige theatermaker Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Vrijdag om 19u in De Gruitpoot, Doetinchem en zondag om 15u in Chassé Theater, Breda (www.tgmax.nl).

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau natuurlijk. Zondag om 14u in De Omval, Diemen en woensdag om 14.30u in De Poorterij, Zaltbommel (www.uniekezaken.nl).

De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Vrijdag om 19.30u in De Lampegiet, Veenendaal; zaterdag om 19.30u in De Muzeval, Emmen; zondag om 15u in De Leest, Waalwijk en woensdag om (www.pietertiddens.nl).

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen meevliegt. Zaterdag om 14.30u in eigen huis in Edam, zondag om 14 en 16u in De Purmaryn, Purmerend.

MUZIEKTHEATER

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zaterdag in De Cirkel, Heemskerk, zondag in ‘t Onderdak, Sassenheim en woensdag in Arsenaaltheater, Vlissingen.

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zondag om 11u in Toonzaal, Den Bosch en woensdag om 14.30u in De Speeldoos, Baarn.

The Black & the Beautiful, opera naar Shakespeare’s Othello door Xynix Opera. dam. Vanavond om 19.30u in Philharmonie, Haarlem en zondag om 15u in Castellum, Alphen a/d Rijn.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Vrijdag om 20.30u in Zaantheater, Zaandam, zaterdag om 19.30u en zondag om 15u in Rotterdamse Schouwburg.

En de rest kan stikke! (6+) van Hetpaarddatvliegt gaat over winnen en verliezen en dromen die in duigen vallen. Nooit meer Superman zijn, dus vindt iedereen je zielig. Zaterdag om 15u in Idea, Soest en zondag om 14.30u in Schouwburg Almere.

Canterbury Tales (7+) door Jeugdtheaterhuis Zuid Holland. 46 jongeren spelen middeleeuwse pelgrims met sterke verhalen uit de Canterbury Tales en muziek uit deze tijd. Laatste voorstellingen vrijdag en zaterdag om 19.30u en zondag om 14.30u in de Goudse Schouwburg(www.jeugdtheaterschool.nl).

De Fabeltjeskrant (6+) is een aanstekelijke familiemusical over een gestresste tv-maker, Theo Teevee, die in het Dierenbos verzeild raakt. Met muziek van Ruud Bos. Vrijdag om 19u in de Rijswijkse Schouwburg, zaterdag om 19u en zondag om 14u in Theater Heerlen.

Meer over