Agenda jong

DANS..

Ooh Shit!! (15+) door Het Lab en Made in da Shade. Hiphop-dansvoorstelling over jong zwanger zijn. ‘Misschien moet ik wel blij zijn of zo.’ Op 2 en 3 april in Rasa, Utrecht.

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zaterdag (19u) in Deventer Schouwburg, zondag (14u) in Stadstheater, Zoetermeer en woensdag om 14.30u in Amphion, Doetinchem.

Daan en de wormsnuiters (6+) gaat over een wereld onder het gras, waar de wormsnuiters wonen. Daantje komt er per ongeluk in terecht. Woensdag in Nieuwe Luxortheater, Rotterdam.

Murph (4+) door Meekers uitgesproken dans, over ‘de wet van Murphy’: alles wat slecht begint, wordt alleen maar slechter. Met animatie en poëzie. Zondag om 14.30u in Podium Mozaiek, Amsterdam.

THEATER

Peter Pan was hier (6+) door theatergroep Max. Regie: Moniek Merkx. Iedereen kan vliegen - als je er maar echt in gelooft! Vanmiddag, vrijdagavond, zaterdag- en zondagmiddag in De Krakeling, Amsterdam.

Binnenpret (4+) van Peter Zegveld is een voorstelling over binnen en buiten en tevens een slimme handleiding voor een fijner innerlijk leven. Zondag om 15u in LAKtheater, Leiden (www.frontaal.com).

Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Zondag om 13.30 en 15.30u in Odeon, Zwolle en dinsdag om 10.30 en 13.30u in Akademietheater, Utrecht (www.bontehond.net).

Zure Bommen (7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Woensdag om 14.30u in ‘t Kruithuis, Groningen.

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vrijdag om 19.15u in Schouwburg De Meerse, Hoofddorp; zaterdag om 19u in Leidse Schouwburg; zondag om 15u in Chassé Theater, Breda en woensdag om 16.30u in Orpheus, Apeldoorn.

Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Zaterdag om 19.30u en zondag om 15u in de Rotterdamse Schouwburg (www.tgmax.nl).

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zondag om 15u in Verkadefabriek, Den Bosch (www.uniekezaken.nl).

Medea (12+) is een familiedrama van alle tijden. Over kindermoord, maar ook over liefde. Door MUZtheater in regie van Theo Fransz. Vanavond om 20.30u in Kunstmin, Dordrecht.

MUZIEKTHEATER

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zaterdag om 14.30u in Rabotheater, Hengelo, zondag om 14.30u in Kloostertuin, Woerden en woensdag om 14.30u in De Kattendans, Bergeijk.

Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van van Leopold Witte en Kees van der Vooren. Acteurs en muziekinstrumenten in alle soorten en maten, van kachelpijp tot keyboard, brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Zaterdag om 14 en 16u in Castellum, Alphen a/d Rijn, zondag om 14.30 en 16u in Diligentia, Den Haag en woensdag om 16u in De Speeldoos, Baarn.

Verknipte Zangeres (4+) gaat over een (opera)zangeres in een muziekdoos. Bedacht door Gienke Deuten en Elien van den Hoek. Zondag om 15u in de Toneelschuur, Haarlem.

MariaMaria van Wiske Sterringa (tekst) en Bas Odijk (muziek) gaat over de Zaanse koekjesfabriek Verkade, een geheime liefde en bedrijfsspionage. Zaterdag om 20u en zondag om 16u in De Witte Olifant, Oostzijde 287, Zaandam. Reserveren via Zaantheater.

De Fabeltjeskrant (6+) is een aanstekelijke familiemusical over een gestresste tv-maker, Theo Teevee, die in het Dierenbos verzeild raakt. Jon van Eerd schreef het script en Ruud Bos de muziek. Vrijdag in De Kring, Roosendaal en tot slot 29 en 30 maart in Schouwburg, Amstelveen.

MUZIEK

Ogen Dicht?,(6+) concert in het donker, waar toch heel wat te zien is door Gregor Horsch (cello), Bert van den Brink (piano), tekst Tjeerd Bisschof, zondag (13.30 en 15.30u) Utrecht, Vredenburg Leeuwenberg.

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zaterdag (14.30u) in Hengelo, Rabotheater, zondag (14.30u) in Woerden, Kloostertuin en woensdag (14.30u) in Bergeijk, De Kattendans.

Meer over