agenda jong

DANS..

ShortWorks V, vijf korte choreografieën van jonge makers door Jongerentheater 020. Vrijdag t/m zondag(middag) in de Melkweg, Amsterdam.

Drijfzand (12+) van Danstheater Aya gaat geweld, woede en onmacht. Spanning is soms leuk, en als er kortsluiting is vonkt het zelfs. Reprise. Vanavond in Schouwburg Venray.

Love2dance (8+) gaat over dansen als je verliefd bent en versieren, zoals dat over de hele wereld op verschillende manieren gebeurt. Door het Internationaal Danstheater. Vrijdag om 19.30u in Stadsschouwburg, Utrecht.

THEATER

Bombay (8+) door Huis aan de Amstel, Tropenmuseum en Plan Nederland. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht geloven en dromen, en van niets iets maken. Zaterdag om 19u en zondag om 15u in De Regentes, Den Haag. www.huisaandeamstel.nl

Later is te laat (6+) door Artemis. Kinderen verstaan gedichten soms beter dan volwassenen omdat ze zonder omwegen de kern zien. Artemis gaat dit testen met gedichten van Jacques Prévert. Zondag om 15u n Artemis, Den Bosch.

Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Zondag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Utrecht.

Zure Bommen(7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Dinsdag om 15u in De Toneelschuur, Haarlem

Medea (12+) is een familiedrama van alle tijden. Over kindermoord, maar ook over liefde. Door MUZtheater in regie van Theo Fransz. Vrijdag om 20.30u in Schouwburg, Arnhem.

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen meevliegt. Een bijzonder verhaal van Selma Lagerlöf. Zaterdag om 15u in De Tamboer, Hoogeveen en zondag om 13.30u in Schouwburg, Arnhem.

MUZIEKTHEATER

Floddertje (3+) door Theater Familie, geschreven door Wil van der Meer. Over het meisje dat zo graag vies wil zijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Met muzikale, acrobatische, vrolijke voorstelling. Zaterdag om 14 en 16u in De Koornbeurs, Franeker; zondag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Nijmegen; dinsdag en woensdag om 14 en 16u in Orpheus, Apeldoorn. www.floddertje.nl

Peter Pan was hier (6+) van Theatergroep Max. gaat over grote dromen, zoals Peter Pan die had, bijvoorbeeld om te kunnen vliegen. Tekst en regie: Moniek Merkx. Laatste voorstelling vrijdag om 19.30u in De Krakeling, Amsterdam.

Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Bos Theaterproducties is een vervolg op VPRO’s Gebakken Mannetjes van Leopold Witte en Kees van der Vooren. Acteurs en muziekinstrumenten, van kachelpijp tot keyboard, brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Zaterdag om 19u in Stadstheater, Zoetermeer; zondag om 14 en 16u in Leidse Schouwburg en dinsdag om 14.15u in Zaantheater, Zaandam. www.bostheaterprodukties.nl

Pinokkio (6+), musical van de Vlaamse Studio100 met Kristel Verbeke van K3 als Nina Ballerina, en Anne Deliën als het jongetje Pinokkio dat een echt mens wil worden. Zaterdag om 19u en zondag om 12 en 16u in De Vest, Alkmaar.

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zondag in Rabotheater, Hengelo.

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Vrijdag om 19.30u in De Flint, Amersfoort; zaterdag om 19.30u in de Rotterdamse Schouwburg en zondag om 14.30u in de Veste, Delft.

De Reuzenkrokodil (4+) naar het boek van Roald Dahl. René Groothof speelt de goeiige vader, die soms gèk wordt van zijn tienkoppige kroost (gespeeld door de leden van het veelzijdige filmorkest Max Tak), en dan transformeert in een kwaadaardige krokodil die trek heeft in een klein jongetje. Zondag om 15u in De Kom, Nieuwegein.

MUZIEK

Babar & Peter en de Wolf, verhaal en een sprookje op muziek van Poulenc en Prokofjev door Holland Wind Players o.l.v. Jeroen Weierink, m.m.v. Joep Onderdelinden (spel). Zondag om 14.30u in Anton Philipszaal, Den Haag.

WORKSHOPS

Bruggen bouwen. In Museum Hilversum kun je zondag vanaf 14u een brug ontwerpen. Voor iedereen tussen 6 en 12 jaar. De workshop haakt in op de tentoonstelling De wereld van de forens in het museum, over mensen die elke dag heen en weer reizen van huis naar werk. Reserveren: tel. 035-6292826 www.museumhilversum.nl

Meer over