Agenda jong

DANS..

Timboektoe Trio's (8+) van choreograaf Arthur Rosenfeld gaat over 'reizen en hunkeren'. Door Meekers Uitgesproken Dans. Zondag (15u) première in de Rotterdamse Schouwburg.

Super (4+) van Project Sally gaat over verdwalen in de supermarkt. Zondag (15u) première in De Harmonie, Leeuwarden.

Zapitude 30 & Droommakers (12+), dansstukken van Ann van den Broek en Dylan Newcomb door De Stilte. Vanavond (première) in Chassé Theater, Breda.

No Kidding (4+), een dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Zondag (14u) in Stadsschouwburg Utrecht.

THEATER

Kwaad Bloed (14+) van Rotterdams LEF gaat over de moord op Maja Bradaric, en een groep acteurs die op zoek gaat naar de de ware toedracht. Regie: Jolanda Spoel. Vrijdag en zaterdag (première) in de Rotterdamse Schouwburg.

De nacht van het lot (13+). Drie vrouwen strijden voor hun vrijheid, in cyberspace en dan in het echt. Tekst & regie: Karim Traïda. Vanavond (19.30u) in De Krakeling, Amsterdam.

Verdronken stad (8+) door Wederzijds. Atlantis versus realiteit, fantasie versus werkelijkheid. In De Krakeling, Amsterdam, vrijdag (19.30u), zaterdag (15.30u) en zondag (13.30 en 16u).

Wat nu, Roodkapje, Roodkapje, wat nu? (8+). Roodkapje wil aan haar sprookje ontsnappen en zoekt naarstig een uitgang. Een reis door de tijd van Theater De Citadel. Zaterdag (15u) in Citadel Theater, Groningen.

Stemmen (8+) van theatergroep Kwatta is een nieuwe tekst van Frans Strijards, over smaak, waarheid en nog veel meer. Zondag (14.15u) in Rotterdam (Theater Zuidplein), 18 en 19 oktober (14.30u) in Nijmegen (Het Badhuis).

Het Knuffelbos (2+) van Cees Brandt is een muzikaal kijkspel waarin twee meisjes een grote, roze kale boom nieuw leven in blazen. Maandag (14u) in Munttheater, Weert en woensdag (14u) in De Stoep, Spijkenisse.

De worstelaar (8+) van Theater Gnaffel over een oude worstelaar die een bejaardenhuis op stelten zet. Poëtische slapstick met prachtige poppen. Woensdag (14u) in Isala Theater, Capelle a/d IJssel.

Cinema Victoria (6+). Mimegroep Unieke Zaken neemt de kijkers mee in een nostalgische bioscoop waar detectives zomaar uit het filmdoek stappen. Zondag (14.30u) in Het Kruispunt, Barendrecht en woensdag (15u) in Centrum voor de Kunsten, Roermond.

Kindercabaret (5+). Pieter Tiddens geeft een aanstekelijke les cabaretgeschiedenis en zoekt met dochter en toeschouwers naar de betekenis van cool. Zaterdag (14.30u) in Het Klooster, Woerden; zondag (14.30u) in De Krakeling, Amsterdam; woensdag (14 en 16u) in De Lievekamp, Oss.

Morgen begon ik (8+) door Het Filiaal naar Toon Tellegens boek Mijn avonturen door V. Swchwrm. Over angst, en boosheid, verliefd zijn en het gelukkigste moment van je leven. Zaterdag (20u) in Jeugdtheaterhuis, Gouda en zondag (13.30u) in Schouwburg Arnhem.

Tuin (6+) van het OT, een troostrijke voorstelling met poppen over het eigenzinnige meisje Hanna, naar De prinses van de Moestuin van Annemie en Margriet Heymans. Zondag en woensdag om 15u in het OT Theater, Rotterdam.

MUZIEK

Carnaval der Dieren (6+) van Poulenc, kinderconcert door Gruppo Montebello o.l.v. Henk Guittart. Zaterdag (16u) in De Doelen, Rotterdam en zondag (15u) in De Stoep, Spijkenisse.

Poppouri, kinderconcert met muziek van Mozart, Schumann en Sjostakovitsj, door Storioni Trio Amsterdam m.m.v. poppenspelers. Zaterdag en zondag (13.30 en 15.30u) in het Concertgebouw, Amsterdam.

MUZIEKTHEATER

Jungleboek - Mowgli en het regenwoud (6+), musical met (lied)teksten van Ivo de Wijs naar het boek van Kipling. Zaterdag première om 15u, en ook zondag en maandag (12 en 15u) in Chassé Theater, Breda; woensdag (13.30 en 16.30u) in Schouwburg, Arnhem.

Ode Twee, concert voor een stille drummer (9+), van Stella Den Haaggaat over een jongen wiens muziekdromen tot leven komen. Zondag (14.30u) in Stadsschouwburg, Groningen.

Kikker in de wolken (4+) door Theater Terra is een vervolg op Kikker, de musical, naar de verhalen van Max Velthuijs. Vrijdag (16.30 en 18.45u) in Apeldoorn (Orpheus), zondag (14 en 16u) in Maastricht (Theater a/h Vrijthof).

Thomas (9+) van Xynix Opera is gebaseerd op het boek Van alle dingen van Guus Kuijer, over geluk en geloof. Muziek van Jeff Hamburg. Zaterdag (15u) in De Regentes, Den Haag.

Meer over