Agenda jong

FESTIVAL..

TweetaktAgenda, het grote jeugdtheaterfestival in Utrecht, duurt nog tot en met zondag. Het festivalcentrum met alle informatie staat op het Neude. Zie ook: www.tweetakt.net

DANS

Een Meekersmiddag, zondag vanaf 14.30u in de studio van Meekers Uitgesproken Dans, Coolhaven 96-98, Rotterdam.

Ooh Shit!! (15+) door Het Lab en Made in da Shade. Hiphop-dansvoorstelling over jong zwanger zijn. ‘Misschien moet ik wel blij zijn of zo.’ Vandaag om 13.30 en 19.15u in Rasa, Utrecht, 4 en 5 april om 20.30u en 6 april om 16u in Melkweg, Amsterdam.

Bronstsluier (14+) van Wies Bloemen door Danstheater Aya gaat over genot en schaamte. Een moslima krijgt bonje met haar ouders. Reprise. Vanavond in Castellum, Alphen a/d Rijn.

Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zondag in Schouwburg, Arnhem en woensdag in De Spiegel, Zwolle.

Love2dance (8+) gaat over dansen als je verliefd bent en versieren, zoals dat over de hele wereld op verschillende manieren gebeurt. Door het Internationaal Danstheater. Zondag om 16.30u in Orpheus, Apeldoorn en woensdag om 19.30u in Rabotheater, Hengelo.

THEATER

Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Zondag om 14 en 16u in Theater Zuidplein, Rotterdam en woensdag om 14 en 16u in De Lawei, Drachten (www.bontehond.net).

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vanavond om 19.30u in De Harmonie, Leeuwarden; vrijdag om 19u in Schouwburg, Almere; zaterdag om 19.30u in De Verbeelding, Purmerend; zondag om 14.30u in het Kruispunt, Barendrecht en woensdag om 15u in de Koornbeurs, Franeker.

Het geheven vingertje (10+) door Theatergroep Max. Jetse Batelaan zet zijn tanden in zijn tweede kindervoorstelling. Wat zijn de grenzen van het toelaatbare nu ouders overal bang voor zijn? Vrijdag om 20.30u in Stadsschouwburg, Utrecht (www.tgmax.nl).

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zondag om 15u in Odeon, Zwolle en woensdag om 14.30u in Schouwburg Almere (www.uniekezaken.nl).

De laatste keer kindercabaret (6+) door Pieter Tiddens. Hij kan kinderen boos en blij maken met zijn rare grappen. Dit keer geeft hij ‘lessen in liegen’. Vrijdag om 19u in Diligentia, Den Haag, zondag om 14.30u in De Blauwe Kei, Veghel en woensdag om 14.30u in Kruithuis, Groningen.

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen mee vliegt. Een bijzonder verhaal van Selma Lagerlöf. Zondag om 15u in Verkadefabriek, Den Bosch en woensdag om 14.30u in De Vest, Alkmaar.

MUZIEKTHEATER

Katharina Katharina in het ganzenbord (6+). In een levensgroot ganzenbord dobbelt een eigenwijs meisje zich door haar leven. Vitaal muziektheater van Het Filiaal. Reprise. Zondag om 16u in Stadsschouwburg, Utrecht.

Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Leopold Witte en Kees van der Vooren. Acteurs en muziekinstrumenten, van kachelpijp tot keyboard, brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Vrijdag om 19u in De Lievekamp, Oss; zaterdag om 14 en 16u in Oude Luxor, Rotterdam; zondag om 14 en 16u in Stadsschouwburg, Groningen en woensdag om 14u in De Harmonie, Leeuwarden (www.bostheaterprodukties.nl).

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zaterdag in De Meerse, Hoofddorp; zondag in Tiliander, Oisterwijk en woensdag in de Rijswijkse Schouwburg.

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs op muziek van Fons Merkies door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zondag om 14 en 16u in Castellum, Alphen a/d Rijn en woensdag om 14u in CC Beresteyn, Veendam.

De club van lelijke kinderen (9+) door Jeugdtheater Hofplein. Een generaal besluit alle lelijke kinderen in een tehuis te stoppen. Maar daar zijn zij het helemaal niet mee eens. Zaterdag om 15u in Cultureel Centrum Harderwijk en zondag om 14u in Stadsschouwburg, Nijmegen.

MUZIEK

Van milkshake tot wolkenkrabber, jeugdtheater en klassieke muziek (6+) door Residentie Orkest o.l.v. Otto Tausk m.m.v. Edwin Rutten (verteller) met Bernstein, Gershwin, Adams en Copland. Zondag (14.15u) in Philipszaal, Den Haag.

Meer over