Agenda jong

DANS..

THEATER

Puur Natuur (8+) door Theater De Citadel. Tekst en regie: Feico Sobel. Waarom praten mensen met dieren? Houden dieren eigenlijk wel van mensen? En hoe dierlijk zijn wij? Woensdag in het Citadeltheater, Groningen.

Baas Ben (4+) door De Brandstichting, regie: Titus Tiel Groenestege. Met Cees Brandt, Beppe Costa e.a. Ben houdt niet van muziek, zijn familie wel. Hij verzint iets om voorgoed van muziek af te zijn. Zondagmiddag in Eindhoven (Stadsschouwburg), 2 mei in Goudse Schouwburg, 3 mei in Boxmeer (Weijertheater), 4 mei in Heerhugowaard (De Schakel).

Love (6+) door Theatergroep Max. Regie: Moniek Merkx. Improvisatievoorstelling over de liefde. Liefde kan je bestormen, als een bom binnenvallen en soms heel onhandig zijn. Zondag in Theater Zuidplein, Rotterdam.

Nog even nog even nog (5+) door Het Laagland. Tekst: Bouke Oldenhof. Regie: Silvia Andringa. Over een prinsje dat geboren moet worden, maar niet durft. Dinsdag en woensdag in De Krakeling, Amsterdam.

MUZIEKTHEATER

Tantes (7+) door Xynix Opera. Muziek: Fons Merkies. Regie: Joke Hoolboom. Over tantes die ogen als lieve oma's, terwijl ze alle kinderen uit de weg willen ruimen. Gebaseerd op films van Hitchcock. Zondag in de Toneelschuur, Haarlem.

De Trullenhoedster (8+), familiemusical door Opus One. Tom Poes redt een verliefde Ollie B. Bommel en het stadje Rommeldam met een grote list. Met Jon van Eerd als Bommel. Vrijdag in Purmerend (De Purmaryn), zaterdag in Rotterdam (Theater Zuidplein), zondag in Deventer (Schouwburg), 1 mei in Utrecht (Beatrixtheater), 3 mei in Valkenswaard (De Hofnar), 5 mei in Venlo (De Maaspoort), 6 mei in Rijswijkse Schouwburg.

Orpheus en de hellehond van de Hades (7+) door Frank Groothof en een tangoduo. Orpheus probeert zijn geliefde terug te halen uit het dodenrijk, maar hoe blijft hij uit de klauwen van de hellehond? Vrijdag in Podium Twente, Enschede.

Pietje Bell, musical over de kwajongensstreken van het Rotterdamse schoffie. Met o.a. Johnny Kraaijkamp, Eric Beekes en Kiki Classen. Vandaag t/m zondag in Theater Kerkrade, 1 t/m 7 mei in Oude Luxor Theater, Rotterdam.

MUZIEK

Klankspeeltuin in het Muziekgebouw aan 't IJ in Amsterdam, waar kinderen (7-11 jr) kunnen spelen met geluid. Je eigen klankwereld scheppen met muziekmachines, installaties en speciale computers.

Tel. 020-7882000.

TENTOONSTELLINGEN

Tjilp!, een workshop (8+) over vogels zoeken, samen met Nils Holgersson, n.a.v. de tentoonstelling Vogels kijken in Gemeentemuseum, Den Haag, vanmiddag van 14 tot 16u; tel. 070-3381185. Er is ook een tekenwedstrijd, Wondervogel, voor alle kinderen tot 13 jaar (www.gemeentemuseum.nl).

Fossielen van grote, uitgestorven dieren, en een Chinese draak (Dino's en Draken) in Teylers Museum, Haarlem. Op 3 mei om 14 uur een workshop over nep-fossielen (liegstenen); tel. 023-5319010.

Bang Bootje (4+) in Villa Zebra gaat over een bootje dat niet in het water durft. Hoe kun je hem daarmee helpen? Ted van Lieshout bedacht nog meer vragen, ook over kunst en muziek. Tot en met 1 september in Villa Zebra, Rotterdam. Tel. 010-2411717.

Meer over