agenda jong

DANS..

Hera door Danstheater Aya gaat over stoere meiden, heldinnen van nu. Vrijdag (19.30u) in de Krakeling, Amsterdam.

De grote voelshow (10+): de dansers van DOX sleuren de kijker mee in het doolhof van prille liefde. Dinsdag (20u) in De Lawei in Drachten.

No Kidding (4+), een intense dansvoorstelling van het Waterhuis over verdriet en geborgenheid. Woensdag om 14u in Theater a/d Parade in Den Bosch.

THEATER

De Snatervogel heeft hoogtevrees (12+) van productiehuis Meeuw is gebaseerd op verhalen van Ovidius. Over jonge helden die doen wat niet mag. Vanavond t/m zaterdag in De Harmonie, Leeuwarden.

Wolf! (6+) door Huis aan de Amstel is een sprookje over vriendschap naar het boek Schaap met Laarsjes van Maritgen Matter. Zaterdag en zondag in Huis a/d Amstel, Amsterdam.

Romeo Delta (14+) door MUZtheater gaat over vier mariniers die in het Midden-Oosten een regeringsleider uit de weg moeten ruimen. Regie: Ben Harrison. Vanavond (20u) in De Schalm in Assen, vrijdag (20u) in het Jeugdtheaterhuis in Gouda.

Morgen ben ik anders (8+), grappig en ontroerend relaas over een jongen die liever een meisje wilde zijn, naar Majlent van Ted van Lieshout. Zaterdag (19.30u) in het Ostadetheater, Amsterdam.

Heksen (8+), de avonturen van het weesjongetje Boy (naar het befaamde boek van Roald Dahl), vol humor en gegriezel. dam. Vanavond en vrijdag om 20u in het Rai Theater, Amsterdam; zaterdag (19.30u) en zondag (14u) in het Oude Luxor, Rotterdam.

Perô of de geheimen van de nacht (5+) van Speeltheater Holland, naar het boek van Michel Tournier, over een bakker met liefdesverdriet. Zaterdag (14u) in De Cirkel, Heemskerk, zondag (15u) in de Schouwburg in Amstelveen, woensdag (14.30u) in De Vest in Alkmaar.

Dochters van Lear (8+) in een vrije bewerking van Shakespeare verplaatst TgMax Lears dochters naar een schamel restaurant. Zaterdag (19.30u) in Theater Kumulus, Maastricht, zondag (15u) in Stadsschouwburg Utrecht.

Haast of de Kokadrielje (9+), over een vrouw in een bergdorp die een gelukszoeker ontmoet. Door Theater Artemis. Zondag ((14.30u) in de Speeldoos in Vught en woensdag (14u) in De Kring, Roosendaal.

Kwaad Bloed (14+) van Rotterdams LEF gaat over de moord op Maja Bradaric, en een groep acteurs die op zoek gaat naar de de ware toedracht. Regie: Jolanda Spoel. Vanavond (20) in Frascati, Amsterdam, 13 en 14 december in de Kubus, Lelystad.

Het Knuffelbos (2+) van Cees Brandt is een muzikaal kijkspel waarin twee meisjes een grote, roze kale boom nieuw leven in blazen. Zaterdag om 14 en 16u in De Meerse, Hoofddorp.

MUZIEK

Calefax Rietkwintet, kinderconcert (6+), waarin de blazers op ‘ontdekkingsreis’ gaan naar beesten en hun geluiden. Zaterdag en zondag om 13.30 en 15.30 uur in het Concertgebouw, Amsterdam.

Familieconcert door pianoduo Wyneke Jordans en Leo van Doeselaar, met o.a. Le Carnaval des Animaux van Saint-Saëns en een griezelverhaal van Edgar Allan Poe door Remko Vrijdag.

MUZIEKTHEATER

Honk! (8+), familiemusical naar het sprookje Het Lelijke Eendje met tekst en muziek van Anthony Drewe en George Stiles. Vrijdag (19.30u) in Theater Gooiland, Hilversum, zaterdag (19u) in ’t Speelhuis, Helmond, zondag (14.30u) in De Bussel, Oosterhout en woensdag (14.30u) in De Maagd in Bergen op Zoom.

Reuzenkokodil (4+): René Groothof brengt samen met filmorkest Max Tak deze opwindende Roald Dahl-vertelling over een krokodil die trek krijgt in kinderen. Zondag (16.30u) in de Stadsschouwburg Utrecht.

Kikker in de wolken (4+), nieuw avontuur van Max Velthuis’ creatie Kikker, over vriendschap en de kunst van het vliegen. Woensdag (14 en 16u) in De Poorterij, Zaltbommel.

Waanzin (14+) van Het Syndicaat, een wrang-komisch godsdienstfanatiek duo trekt door het land. Woensdag om 20u in de Toneelschuur, Haarlem.

Mijn speelgoed (4+), de komst van een nieuw broertje verandert het bestaan van computergekke Bas compleet. Een muzikale familievoorstelling van Virga Lipman. Zondag (14.30u) in De Krakeling, Amsterdam.

TENTOONSTELLINGEN

Maak je eigen verhaal! in De Pont in Tilburg. Woensdag 13 december van 14 tot 16u een kunstclub voor kinderen van 7 tot 12 jaar. Tel. 013-5438300.

Meer over