agenda jong

KAAP of de Kleine Biënnale (4+). Een internationale kunstmanifestatie met nieuw werk voor kinderen en volwassenen op een spannend forteiland....

DANS
Zoom en Glad IJs (4+) zijn twee dansvoorstellingen door De Stilte. Woensdag om 15u in Chassé Theater, Breda.

DANS
Beeldschoon (6+) door Introdans Ensemble voor de Jeugd bestaat uit vier ‘sportieve’ dansstukken van Karin Post, Jody Sperling, Alwin Nikolaïs en Daniel Ezralow. Zondag om 14.30u in Hanzehof, Zutphen.

DANS
Daan en de wormsnuiters (6+) gaat over een wereld onder het gras, waar de wormsnuiters wonen. Daantje komt er per ongeluk in terecht. Een voorstelling met dans en film door Arling & Arling. Zaterdagmiddag in De Flint, Amersfoort.

THEATER
CandyLand (8+) door BonteHond. Op een lege vlakte in Almere Poort nemen kinderen de bezoekers mee naar hun eigen wereldje, om te spelen, voor altijd. Een locatievoorstelling van Alexandra Broeren. Op 16 en 17 mei om 14.30u en 18 mei om 19u in Almere Poort (A6, afrit 3, bij Topsportcentrum). www.bontehond.net

THEATER
Bombay (8+) door Huis aan de Amstel, Tropenmuseum en Plan Nederland. Over de drukke stad in India, waar mensen dag en nacht geloven en dromen, en van niets iets kunnen maken. Zondag om 14.30u in Theater Sneek, voormalig TNT-gebouw www.bombaytheatertour.nl

THEATER
Binnenpret (4+) van Peter Zegveld is een voorstelling over binnen en buiten en tevens een slimme handleiding voor een fijner innerlijk leven. Woensdag om 14.30u in De Vest, Alkmaar (www.frontaal.com).

THEATER
Liggen op je rug (5+) door Bonte Hond. ‘Ik ben nooit bang in het donker, want als ik slaap dan vlieg ik, en bovendien ben ik eigenlijk een prinses, en die zijn altijd de baas.’ Voorstelling van Noël Fischer over grote en kleine dromen. Zondag om 14.30 en 16.30u in Schouwburg, Almere.

THEATER
Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vrijdag om 19.30u in Het Park, Hoorn; zaterdag om 14.30u in De Kampanje, Den Helder; zondag om 14.30u in Markant, Uden en woensdag om 15u in Theater Idea, Soest.

THEATER
De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zondag om 14.30u in Theater Achterom, Hilversum.www.uniekezaken.nl

MUZIEKTHEATER
Pom, pom, pom (6+) is een muzikaal verhaal over Benjamin IJsbrand Beer door Herman van Veen, gitariste Edith Leerkes en Babette van Veen. Zondag om 14.30u in Odeon De Spiegel, Zwolle.

MUZIEKTHEATER
Floddertje (3+) door Theater Familie, geschreven door Wil van der Meer. Over het meisje dat zo graag vies wil zijn, naar het boek van Annie M.G. Schmidt en Fiep Westendorp. Met muzikale, acrobatische, vrolijke voorstelling. Zaterdag om 14 en 16u in Leidse Schouwburg; zondag om 14 en 16u in Theater a/h Vrijthof, Maastricht; woensdag om 14 en 16u in Schouwburg De Storm, Winterswijk. www.floddertje.nl

MUZIEKTHEATER
Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Bos Theaterproducties is gemaakt door Leopold Witte en Kees van der Vooren. Acteurs en muziekinstrumenten brengen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Zateradg om 19u in Schouwburg Orpheus, Apeldoorn en zondag om 14u in Fortis Theater a/d Schie, Schiedam.

MUZIEKTHEATER
www.bostheaterprodukties.nl

MUZIEKTHEATER
Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zondagmiddag in Theater De Leest, Waalwijk.

MUZIEKTHEATER
Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten.

MUZIEK
Hoe een eskimo zwart kan zien (6+), een muzikale oefening in fantasie door Calefax Rietkwintet. Zondag (14.15u) in De Vereeniging, Nijmegen.

MUZIEK
Porgy & Bess (7+), familievoorstelling door Frank Groothof, Jazzorkest Dig d'Diz, Marieh Reyhani en Susanne Roos. Zaterdag in de Philharmonie, Haarlem.

TENTOONSTELLINGEN
De Tulp is een tentoonstelling in Villa Zebra in Rotterdam, die vrijdag om 14.15u wordt geopend door wethouder Geluk. Kinderen maakten tekeningen van tulpen en leerlingen van de metaalopleiding construeerden op basis daarvan een stalen tulp. Kunstenaar Ger C. Bout begeleidde dit project, dat jongeren enthousiast moet maken voor een technische opleiding. Tot en met 1 juni te zien in Villa Zebra, Rotterdam.

Meer over