Agenda jong

DANS..

Drijfzand (12+) van Danstheater Aya gaat geweld, woede en onmacht. Spanning is soms leuk, maar kortsluiting? Reprise. Dinsdag in Geert Teis, Stadskanaal en woensdag in Stadsgehoorzaal, Kampen.

THEATER

Starring #11: Drie, twee, één...! (12+) gaat over de laatste 23 minuten voordat de wereld vergaat en daarna. Door 17 Haarlemse jongeren o.l.v. Thomas B.J. Bijsterbosch. Vanavond, vrijdag en zaterdag om 20.30u in de Toneelschuur, Haarlem.

Later is te laat (6+) door Artemis. Kinderen verstaan gedichten soms beter dan volwassenen omdat ze zonder omwegen de kern zien. Artemis gaat dit testen met gedichten van Jacques Prévert. Vanavond om 13.30u in Theater Artemis, Den Bosch, zondag om 15u in LAKtheater, Leiden.

Zure Bommen(7+) van Theater Kwatta gaat over jong zijn en ouder worden, iets wat iedereen kent. Een mix van film en toneel. Zaterdag om 19.30u in De Kampanje, Den Helder en zondag om 13.30u in Schouwburg, Arnhem.

Verf (8+) door Beumer & Drost wil kleur brengen in ieders leven. Zowel letterlijk als figuurlijk. Vanavond om 19u in Deventer Schouwburg, vrijdag om 19u in Goudse Schouwburg, zaterdag om 19.15u in Posthuis Theater, Heerenveen en zondag om 15u in De Lawei, Drachten.

De wonderbaarlijke geschiedenis van Betje Bloem (4+) door Unieke Zaken. Omdat iedereen haar verjaardag is vergeten, koopt Betje Bloem een cadeau voor zichzelf. Het mooiste cadeau. Zondag om 15u in Theater Zuidplein, Rotterdam(www.uniekezaken.nl).

Niels Holgersson (6+) door Speeltheater Holland. Het rotjoch Niels Holgersson verandert letterlijk en figuurlijk als hij met de ganzen meevliegt. Een bijzonder verhaal van Selma Lagerlöf. Zondag om 15u in Grand Theatre, Groningen en woensdag om 15u in Speeltheater Holland, Edam.

MUZIEKTHEATER

Peter Pan was hier (6+) van Theatergroep Max. gaat over grote dromen, zoals Peter Pan die had, bijvoorbeeld om te kunnen vliegen. Tekst en regie: Moniek Merkx. Vrijdag t/m zondag, 18, 19, 20 en 25 april in De Krakeling, Amsterdam.

Op reis met De Gouden Boekjes (5+) van Leopold Witte en Kees van der Vooren. Met muziekinstrumenten in alle soorten en maten, van kachelpijp tot keyboard, komen de legendarische Gouden Boekjes tot leven. Vrijdag om 19u in De Nobelaer, Etten-Leur; zaterdag om 15u in Naaldwijk (De Naald), zondag om 14 en 16u in Schouwburg, Amstelveen en woensdag om 14 en 16u in Het Kruispunt, Barendrecht (www.bostheaterprodukties.nl).

Oma’s (3+) door Cees Brandt. Twee oude dames zoeken een kind om oma te kunnen worden. Zaterdag in De Blauwe Zaal, Utrecht en zondag in De Lawei, Drachten.

Trompet voor Olifant, muziektheater naar een verhaal van Max Velthuijs door Marike de Bruijn (viool), Rutger le Poole (trompet), Hans Hasebos (slagwerk) en Marjolein Bakker (piano). Zaterdag om 14.30u in De Schalm, Assen; zondag om 11u in Muziekcentrum, Eindhoven en woensdag om 14u in de Rijswijkse Schouwburg.

The Black & the Beautiful, opera naar Shakespeare’s Othello door Xynix Opera. Zaterdag om 15u in De Regentes, Den Haag en woensdag om 19u in Het Kruithuis, Groningen.

Het huis van de moskee (10+), muziektheater naar het boek van Kader Abdolah. Door Beer, met René Groothof als Aga Djan, een tapijthandelaar in Iran die moet toezien hoe zijn land verandert door de Ayatollahs. Vrijdag om 20.30u in De Vest, Alkmaar en zondag om 14u in KIT Tropentheater, Amsterdam.

Porgy en Bess (7+) door Frank Groothof. Het tragische liefdesverhaal van Porgy en Bess komt tot leven door Frank Groothof en zijn muzikanten. Vrijdag om 19u in Schouwburg, Almere; zaterdag om 19u in Theater a/d Slinger, Houten; zondag om 14 en 16.30u in Stadsschouwburg, Utrecht.

En de rest kan stikke! (6+) van Hetpaarddatvliegt gaat over winnen en verliezen en dromen die in duigen vallen. Nooit meer Superman zijn, dus vindt iedereen je zielig. Zondag om 14.15u in Theater Zuidplein, Rotterdam.

MUZIEK

De Reisgenoot muzikaal sprookje van Andersen door Asko Ensemble, zondag (15u) in Muziekcentrum, Enschede.

Kleuterconcert door Amsterdam Sinfonietta, zaterdag om 10 en 12u in Concertgebouw, Amsterdam.

Kinderpianofeest (6+) met pianoleerlingen van Kaoru Iwamura en Marc Simons. Zondag om 15u in Amstelkerk, Amsterdam.

De Orkestkeuken, familieconcert door Holland Symfonia met acteur Kees Hulst en sopraan Anderske Kaspersma. Zondag (14 en 16u) in De Vest, Alkmaar.

Ogen Dicht? (6+), een concert in het donker, waar toch heel wat te zien is door Gregor Horsch (cello) en Bert van den Brink (piano). Zondag (11u) in het Muziekcentrum, Den Bosch.

Meer over