Afkicken op stand

In de zevende aflevering van Op Avontuur verblijft Michiel van Erp een week lang in Castle Craig, een luxe kasteel midden in de Schotse Hooglanden....

Gezien de ligging van het kasteel is de kliniek een ideale plek voor (Nederlandse) verslaafden die in alle rust en privacy willen afkicken. Enkelen van hen waren bereid Michiel van Erp en zijn cameraploeg toe te laten.

De therapeuten van Castle Craig zijn allemaal ex-alcoholisten. Vol overgave zijn zij in de weer met de patien. Makkelijk is het werk niet bepaald, want de verslaafden zijn weerbarstig en schijnen een voorliefde te hebben voor het misleiden van hun therapeuten. Naast de Nederlanders voornamelijk drankverslaafden verblijven in het kasteel ook zo'n twintig drugsverslaafden. Zij zijn voornamelijk jong en afkomstig uit het grauwe Glasgow.

Met name Herman en Frans worden geportretteerd. Voor Herman is het zijn zeventiende poging om af te kicken. Frans maakt zich zorgen over zijn leven na de kliniek. Hij heeft geen vrienden, geen werk geen woning meer in Nederland.

Op Avontuur, Nederland 3, 21.05 uur.

Meer over