Advocaten Arroyo vragen huisarrest

De advocaten van de gearresteerde Filipijnse oud-president Gloria Arroyo willen dat hun cliënt, die nu nog in een ziekenhuis verblijft, onder huisarrest wordt geplaatst. Zij hebben daartoe vandaag een verzoek ingediend bij justitie.

ANP
Een demonstrant houdt een politiefoto op van de vorige week in het ziekenhuis gearressteerde Arroya. Beeld afp
Een demonstrant houdt een politiefoto op van de vorige week in het ziekenhuis gearressteerde Arroya.Beeld afp

Arroyo (64) werd vorige week aangehouden in het ziekenhuis, waar zij behandeld wordt aan een zeldzame botziekte. Zij wilde aanvankelijk voor behandeling naar het buitenland reizen, maar kreeg geen toestemming. Ze is aangeklaagd voor stembusfraude bij de presidentsverkiezingen in 2007.

Verkassen
De advocaten kwamen met hun verzoek nadat de autoriteiten Arroyo hadden gevraagd te verkassen van een exclusieve privékliniek naar een openbaar ziekenhuis. Een van de raadslieden zei dat de gezondheid van de oud-president de afgelopen dagen is verbeterd en dat zij wellicht spoedig thuis kan worden behandeld én bewaakt.

Arroyo was van 2001 tot 2010 president van de Filipijnen. Al tijdens haar bewind werd zij veelvuldig beschuldigd van corruptie en het manipuleren van verkiezingen. Nu zit zij in het parlement.

Meer over