Advocaat: keel Robienna doorgesneden

‘Plots, onverwacht heeft hij haar keel doorgesneden.’ Dat zei Gerald Roethof, advocaat van de moeder van de 12-jarige Robienna, zaterdag tegen de lokale televisiezender At5. Het meisje kwam donderdagavond laat om het leven in haar woning aan de Nova Zemblastraat in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt.

ANP

Volgens de advocaat zou de 48-jarige ex-vriend van de vrouw ook haar hebben willen vermoorden. ‘Als ik jullie niet kan krijgen, dan krijgt niemand jullie’, zou hij hebben gezegd.

Volgens Roethof heeft de vrouw zich kunnen redden omdat ze sterk was. De moeder vertelde aan At5 dat ze het heel zwaar heeft. ‘Mijn dochter is om het leven gekomen. Ik moet alles verwerken, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen.’ De verwondingen die zij bij de ruzie heeft opgelopen, vallen volgens haar mee. ‘Maar ik heb heel veel pijn. Ik ben als een boksbal gebruikt.’

Het Openbaar Ministerie (OM) hield de moeder in eerste instantie ook aan. Zaterdag maakte het bekend dat de vrouw geen verdachte meer is in deze zaak. De ex-vriend zit nog vast.

Het OM liet weten dat het nog niet kan reageren op de informatie die de moeder heeft verstrekt. ‘Wij nemen kennis van wat zij tegen At5 heeft gezegd en zijn zelf ook nog niet met haar uitgepraat’, zei persofficier van justitie Otto van der Bijl.

Meer over