Update

Advocaat Joran van der Sloot rekent niet op verlaging straf

De rechters in Peru doen mogelijk al over een week uitspraak in het hoger beroep van Joran van der Sloot. Dat heeft Máximo Altez, de advocaat van de Nederlander, woensdag tegen het ANP gezegd. Het hooggerechtshof in Lima behandelde woensdag de zaak van Van der Sloot, die in 2010 de 21-jarige Peruaanse Stephany Flores Ramirez om het leven bracht.

Joran van der Sloot. Beeld epa
Joran van der Sloot.Beeld epa

In de regel doet het hof pas over 30 dagen uitspraak. Altez denkt dat de uitspraak sneller zal zijn vanwege de grote mediabelangstelling die er voor de zaak bestaat.

De advocaat rekent niet op een verlaging van de straf. Van der Sloot (26) kreeg begin vorig jaar een celstraf van 28 jaar opgelegd en een boete van omgerekend ongeveer 50.000 euro. Altez meent dat 20 jaar een eerlijke straf zou zijn. 'Maar de druk van de media is groot. Joran is gedemoniseerd in de pers. Hij heeft een Peruaans meisje vermoord. Dat weegt zwaar', vertelde Altez.

Het hoger beroep diende woensdagochtend plaatselijke tijd in de Peruaanse hoofdstad. Altez zette in 5 minuten uiteen waarom hij denkt dat de straf lager moet zijn. Van der Sloot heeft bekend en oprecht berouw getoond, aldus de advocaat.

De Nederlander was zelf niet aanwezig. 'Hij wacht op de uitspraak en bidt tot God', zegt zijn advocaat tegen RTL Boulevard.

Meer over