Adviseuse van Cherie kiest onderbroeken voor Tony

Tot nu toe was alleen bekend dat Carole Caplin japonnen en schoenen uitzocht voor de echtgenote van de Britse premier, en ook wel eens een hand op haar voorhoofd legde als Cherie Blair erg gestresst was....

Caplin voert 'om de dag' nachtelijke telefoongesprekken met Tony Blair en maakt lange wandelingen met hem bij zijn buitenhuis Chequers. Ook geeft ze Blair kledingadviezen 'tot en met zijn onderbroek'.

De in Australieboren Foster is geen erg betrouwbare bron. Hij staat bekend als oplichter en fraudeur. Eind 2002 bracht hij Cherie Blair in verlegenheid, doordat hij ondanks zijn vele veroordelingen tot Downing Street wist door te dringen en voor de Blairs bemiddelde bij de aankoop van twee appartementen in Bristol.

Inmiddels is Foster weer terug in Australiwaar hij binnenkort een boek publiceert. Daarin wordt Carole Caplin neergezet als Blairs eigen Raspoetin.

'De kern van mijn boek is de buitengewoon grote invloed die Carole heeft op de premier. De mensen denken dat ze alleen het lelijke eendje Cherie adviseert over haar kleding en make-up. De waarheid is dat ze ook de steun en toeverlaat is van Tony. Zij adviseert hem over de omgang met andere mensen en situaties en de beste presentatie.'

Volgens Foster wist Caplin al in april 2002 van de oorlog met Irak. Ook zou Blair aan Caplin hebben gevraagd hoe hij de problemen met zijn minister van Financi Gordon Brown, zou kunnen oplossen. Caplin zou vervolgens een New Age-sessie met geheime krachten hebben gehouden.

Caplin ontkende gisteren de beweringen van haar ex-vriend. Downing Street deed ze af als een publiciteitsstunt van Foster om aandacht te trekken voor zijn boek.

Meer over