Adviseur van Arafat doodgeschoten

De 59-jarige journalist Khalil al-Ziban, een prominente adviseur van de Palestijnse president Yasser Arafat, is in de nacht van maandag op dinsdag in Gaza-stad doodgeschoten....

Al-Ziban werd door verscheidene gemaskerde mannen onder vuur genomen toen hij zijn kantoor in het centrum van de stad verliet, aldus medische bronnen. De daders zijn ontkomen.

De journalist runde een door de Palestijnse Autoriteit gesponsord tijdschrift dat zich vooral richt op de rechten van Palestijnen in Israëlische gevangenschap.

Hij adviseerde Arafat ook op het terrein van de mensenrechten en media en was al decennia een trouwe volgeling van Arafat. Journalisten in de Palestijnse gebieden zijn recent geregeld het slachtoffer van aanslagen geworden.

In de stad Yatta op de Westelijke Jordaanoever schoot het Israëlische leger dinsdag een 27-jarige Palestijn dood. Het leger was op zoek naar een aantal militante Palestijnen. De man rende weg en stopte niet na een waarschuwingsschot,waarna hij werd gedood, aldus een Israëlische militaire bron.

Meer over