ADO opnieuw niet in actie vanwege grasmat

ADO Den Haag kan dit seizoen voor de tweede keer niet spelen in het eigen Kyocera Stadion. De voetbalbond KNVB keurde vrijdag de grasmat van de Haagse club voor het duel met sc Heerenveen voor komende zaterdag af. Eerder kon het duel tussen ADO en Vitesse op 14 september al geen doorgang vinden omdat er problemen waren met de afwatering.

null Beeld anp
Beeld anp

Juist de inhaalwedstrijd tegen de Arnhemmers, van afgelopen woensdag, was de aanleiding voor de afgelasting van komende zaterdag. Hoewel de gemeente Den Haag (eigenaar van het stadion) en bouwbedrijf Heijmans er alles aan hadden gedaan om structurele verbeteringen aan het veld toe te brengen, werd de wedstrijd op een erbarmelijke ondergrond gespeeld. Het leidde tot de nodige kritiek van de kant van Vitesse, dat met 2-1 verloor, maar ook van de spelers en staf van de thuisclub.

De KNVB ging daar in mee en stelde donderdag een extern onderzoek in naar het veld. Uit de resultaten werd geconcludeerd dat het veld niet op tijd gereedgemaakt kon worden door ADO om zaterdag Heerenveen te ontvangen. 'Belangrijkste redenen zijn dat het veld niet egaal is en de veiligheid van spelers en officials niet gegarandeerd kan worden', zo luidde de verklaring van de KNVB vrijdag.

Enorme teleurstelling
De thuisclub betreurde de afgelasting. 'Dit is zowel voor de supporters als de club en de sponsoren natuurlijk een enorme teleurstelling', aldus ADO. 'Zeker gezien het goede resultaat van afgelopen woensdag tegen Vitesse hadden wij gehoopt om de positieve 'flow' tegen sc Heerenveen door te zetten.'

De Friezen hebben daarentegen begrip voor de situatie. 'Het veld verkeerde met de zandbanen in een slechte staat. Het is als het is: gras groeit niet harder door er aan te trekken. We wachten een nieuwe datum af en zien ernaar uit om ADO Den Haag onder betere omstandigheden te ontmoeten', aldus algemeen directeur Gaston Sporre.

Vitesse
Na de afgelasting rest nog de vraag of de inhaalwedstrijd van woensdag wel gespeeld had mogen worden. Vitesse wacht eerst het opgestelde rapport van de KNVB af en een eventuele handreiking van de bond om bijvoorbeeld het duel ongeldig te verklaren. Mocht die niet komen, pas dan gaat de ploeg uit Arnhem kijken of Vitesse stappen onderneemt. 'We leggen de bal voorlopig bij de KNVB', aldus Vitesse.

null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
null Beeld anp
Beeld anp
Meer over