Achternaam winnares is bekend: Williams

Richard Williams werd vaak voor gek versleten om zijn boude uitspraken, maar de roemrijke toekomst die hij zijn dochters bij de start van hun tenniscarrière voorspelde is eindelijk een feit....

Beiden plaatsten zich gisteren op Roland Garros voor de finale van zaterdag. Vader Richard was overigens niet live getuige van hun zegetocht. Volgens Serena is het erg onwaarschijnlijk dat hij nog naar Parijs zal reizen om zijn dochters hun tweede Grand Slam-finale te zien spelen. `Daar wordt hij veel te zenuwachtig van', aldus Serena.

Serena bereikte de finale na een zwaarbevochten zege (3-6, 7-6, 6-2) op titelverdedigster Jennifer Capriati. Die verloor haar eerste plaats op de wereldranglijst. Erg onder de indruk van de machtsovername van de Williams-sisters toonde ze zich niet. `Als Davenport en Hingis niet geblesseerd waren geweest dit jaar, was het ze vast niet zo makkelijk afgegaan', aldus Capriati.

Serena, geconfronteerd met de uitspraken van de teleurgestelde verliezer, hield de eer aan zichzelf. `Je moet de kansen pakken wanneer je ze krijgt. Dat hebben Venus en ik gedaan.' Zus Venus rekende binnen een uur (6-1, 6-4) af met de Argentijnse Clarisa Fernandez.

Paul Haarhuis en de Rus Jevgeni Kafelnikov bereikten de finale in het dubbelspel. Ze versloegen de als derde geplaatste Bhupati en Mirnyi in drie sets, 6-7, 7-5, 6-2. In de eindstrijd staan Haarhuis en Kafelnikov tegenover Mark Knowles en Daniel Nestor, in Parijs als tweede geplaatst.

Voor Haarhuis (36) is het de vierde keer dat hij in de finale van het dubbelspel staat op Roland Garros. In 1995 en '98 won hij met Jacco Eltingh als partner. In 2000 verloor het Nederlandse duo in de eindstrijd van de Australiërs Woodbridge en Woodforde. Kafelnikov (28) staat voor de derde keer in de dubbelfinale. Hij won het toernooi in 1996 en '97 aan de zijde van de Tsjech Vacek.

Meer over