Acht jaar cel geëist tegen verdachten scooterdrama Nijmegen

Het Openbaar Ministerie heeft een gevangenisstraf van acht jaar geëist tegen Mohamed El G. en Mohamed A., wegens doodslag op Mario van de Geijn in januari 2010. Eerder werden de twee vrijgesproken van dood door schuld. Het hof kon toen niet kunnen vaststellen wie de scooter bestuurde en wie achterop zat.

redactie
Exterieur van de rechtbank in Arnhem Beeld anp
Exterieur van de rechtbank in ArnhemBeeld anp

Het hof in Arnhem sprak El G. en A. in mei 2012 vrij van doodslag, omdat niet duidelijk was wie de gestolen scooter bestuurde op het moment dat ze een voetganger in Nijmegen doodreden. In de rechtszaal wezen de mannen elkaar aan als dader.

Mohammed el G. (destijds 22 jaar) en Mohammed A. (destijds 20) wilden op 15 januari 2010 het Belvoir Hotel in Nijmegen overvallen. Bij het zien van een politieauto sloegen ze op een gestolen scooter op de vlucht. Ze reden met hoge snelheid tegen het verkeer in en negeerden een rood verkeerslicht. Een 49-jarige man werd daarbij aangereden. Hij overleed in het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Ook de twee verdachten belandden in het ziekenhuis. El G. heeft die nacht een medewerker van het Radboudziekenhuis en een politieagent beledigd en ernstig bedreigd. Zijn gedrag vormde de aanzet tot een landelijke discussie over zwaardere straffen voor agressie tegen hulpverleners.

Meer over