Aboutaleb, jihadisten, Wilders en Le Pen werken allemaal samen

Aaf Brandt Corstius

Ik heb met veel mensen medelijden deze dagen - met de familie van de Charlie Hebdo-redactie, met de familie van de agenten en met cartoonisten die cartoons over cartoonisten moeten verzinnen waarin géén gebroken potlood of kroontjespen voorkomt.

En ik heb ook medelijden met Ahmed Aboutaleb. Ahmed Aboutaleb is de moslim die je belt als andere moslims iets gedaan hebben. Dat lijkt me vreselijk. Het is dat blanke vrouwen van 39 zelden iets uithalen, maar ik zou er woest van worden als ze dat wel deden en ik elke keer door alle nieuwsrubrieken werd gebeld en moest zeggen dat ik me geheel distantieerde van krankzinnige, fundamentalistische, moordlustige, humorloze blanke vrouwen van 39, alleen maar omdat ik een blanke vrouw van 39 ben.

Aboutaleb doet desgevraagd elke keer het woord namens de vele niet-krankzinnige moslims. Dat is te prijzen.

Nu zegt hij dat moslimfundamentalisten die het niet zien zitten dat mensen humoristische krantjes maken, moeten oprotten. Waarheen ze moeten oprotten, specificeerde hij niet.

Moslimfundamentalisten die het niet zien zitten dat mensen humoristische krantjes maken, zie ik niet oprotten naar milde, rustgevende oorden in landen als Zuid-Frankrijk of Portugal. Ik zie geen ik-vertrek-scenario voor me waarin een razende jihadist met vrouw en drie onwillige kinderen een duurzame bed and breakfast begint in de Morvan. Een tv-aflevering waarin het ze in het begin tegenzit (een lekkage, een voorjaarsstorm en geen vergunning voor de zonnepanelen), maar waarin aan het eind toch een gelukkig gezin staat dat zegt: 'Onze droom is waarheid geworden. We zijn hier tot rust gekomen.'

Ik zie die jongens tegen wie wij graag 'rot op' zouden willen zeggen, toch eerder afreizen naar een oord in een land als Syrië, alwaar zij schiettraining krijgen en met gelijkgestemden gekke plannen verzinnen.

En dan nog iets over de woorden 'rot op'. Geloof het of niet: jongens van een bepaald agressief, seksueel gefrustreerd, verveeld, stupide, testosteronrijk allooi vinden het héérlijk als mensen 'rot op' tegen ze zeggen.

Ik weet dat, want ik heb dat zelf heel vaak gedaan. Op de straat voor mijn vorige huis stonden elke nacht een stuk of vijf jongens heel veel lawaai te maken. Dat hoorde ik altijd aan tot drie uur 's nachts, daarna deed ik mijn raam open en riep ik 'ROT OP!' naar ze.

Dan leefden ze helemaal op. Ze begonnen mij uit te schelden, te schreeuwen, heen en weer te rennen, soms tringelden ze aan alle fietsbellen - en dat hielden ze uren vol. Mijn 'rot op' had ze energie gegeven. Mijn 'rot op' motiveerde hen enorm.

Ahmed Aboutaleb, jihadisten, Geert Wilders en Marine Le Pen werken allemaal samen, en dat is geen gestoorde complottheorie.

Dat is gewoon zo.

Of ze het nu willen of niet.

Meer over