aanvullingen & verbeteringen

In het artikel 'Achttien wereldtitels voor Nederland' (Sport, pagina 44, 3december) werd gemeld dat de Nederlandse bridgevrouwen wereldkampioen werden in oktober....

Enkele internetadressen in de rubriek 'Gemengde Berichten' (Forum,pagina 13, 8 december) zijn niet correct. De juiste webadressen zijn:inhollandia.web-log.nl en inhollandsucks.punt.nl.

De oma van Ellen ten Damme was 'de eerste' vrouwelijke wethouder vanNederland, in Winterswijk, met een man die het huishouden deed (Magazine,pagina14, 3 december). Twee vrouwen gingen haar als wethouder in 1919 voor:Wilhelmina Hofman-Poot in Oostzaan en Christina Ruijpers-Erens in hetLimburgse Valkenburg. Zij was ook de eerste vrouwelijke loco-burgemeesterin Nederland.

Morgen bereikt een andere concurrentieslag tussen Airbus en Boeing zijnclimax, als de 'Canadese' luchtvaartmaatschappij Qantas beslist aan welkeleverancier zij een order van 10miljard dollar aan vliegtuigen zal gunnen(Economie, pagina 7, 6 december). Qantas is niet Canadees maar Australisch.

Meer over