Aanvullingen & verbeteringen

Vorige week brak Iran afspraken over het nucleaire onderzoeksprogramma na een 'mortuarium' van twee jaar (Buitenland, pagina 5, 17 januari)....

Lodewijks (37) verlengt contract bij Feyenoord (Sport, pagina19, 17 januari). Zoals uit de tekst blijkt is Lodewijks 38 jaar.

Gratie is al meer dan 35 jaar niet voorgekomen (Binnenland,pagina 2, 16 januari). Dat getal klopt niet: de laatstegratieverlening was twintig jaar geleden. Dat betrof Hans van Z.,een tot levenslang veroordeelde moordenaar.

De 2,5 miljoen bedevaartgangers in Mekka lopen een kans vanéén op twintigduizend om te verongelukken tijdens depelgrimstocht (Buitenland, pagina 5, 13 januari). De tocht kosttedit jaar ongeveer 450 van de 2,5 miljoen pelgrims het leven: datbrengt de sterfkans op één op bijna zesduizend.

Uit wraak tegen de politie zegt Bilal L. dat hij de politiemaar wat op de mouw heeft gespeld (Binnenland, pagina 2, 14januari). Niet Bilal L., maar Jamal B. is de getuige die allesheeft verzonnen. Anders dan het intro suggereert is Bilal. L.geen verdachte in het Hofstadproces; hij wordt wel van terreurverdacht.

'Deze week trad de Republikeinse leider Tom Daschle terug alsgevolg van het grote corruptieschandaal rond de lobbyist JackAbramoff.' (Het Betoog, zaterdag 14 januari) Het was nietDaschle maar Tom DeLay die definitief zijn functie alspartijleider van de Republikeinen neerlegde.

In het artikel over vrouwen die pilmoe worden (Voorkant, 13januari) wordt gesteld dat 320 duizend vrouwen een hormoonhoudendspiraaltje dragen. Dat is niet correct. Bij gelijkblijvendeverkoopcijfers hebben over vijf jaar 320 duizend vrouwen eenhormoonhoudend spiraal aangeschaft.

Meer over