Aanvullingen en verbeteringen

Volgens de vliegtuigbouwer verbruikt het toestel vijf keer minder kerosine en is het goedkoper in onderhoud (fotobijschrift, Economie, pagina 7, 10 juli)....

Richard Bottram loopt een stukje over de Tangenberg bij Oldenzaal (fotobijschrift, binnenland, pagina 3, 10 juli). Het is de Tankenberg.

In Cicero (6 juli, pagina 26) is door een misverstand een ster te weinig toegekend aan het boekje Het alfabet van de rivier–- De winnaars van de El Hizjra. Het moeten er drie zijn in plaats van twee.

Niet Rully Syumanda sprak op een hoorzitting in de Thorbeckezaal over biobrandstof (Economie, pagina 9, 30 juni), maar Mina Susana Setra. Syumanda kon geen visum krijgen. De mededeling dat in Indonesië in 2005 ‘479 personen gemarteld, gedood of in de gevangenis zijn gestopt door paramilitaire groeperingen’ is onjuist. Het gaat om de periode 2001 tot 2005.

In de rubriek vk.nl/forum (Betoog, 30 juni, pagina 3) is onder een reactie per abuis de naam van Monique Willems geplaatst. Dat had Freek van de Graaf moeten zijn.

Niet Dymph van den Boom, per 1 oktober rector magnificus van de Universiteit van Amsterdam, is de eerste vrouwelijke rector van een universiteit (Mensen, pagina 21, 5 juli), maar mevrouw Hans Alma, sinds 1 juli rector magnificus van de Universiteit voor Humanistiek.

Het artikel over de belangstelling van Utrecht voor de Olympische Jeugdspelen van 2014 (Sport, pagina 43, 7 juli) is niet correct gebleken. Volgens de bron, Marcel Sturkenboom van NOC*NSF, betreft het een kandidatuur voor het Europees Jeugd Olympisch Festival (EJOF) van 2013.

Nadrukkelijke voorwaarde is dat de provincie Utrecht meedoet. In een later stadium wordt door NOC*NSF besloten over een bid voor de Jeugdspelen van 2014. De betrokken stad zal dan nader worden aangewezen.

Meer over