Aanvullingen en verbeteringen

Dick Bruna's cover van Caribisch complot, het nieuwe Havank-deeltje geschreven door Tomas Ross is deze week gepresenteerd (Kunst, pagina 13, 4 juni) maar verschijnt pas 22 oktober....

Het is een tikje kil vandaag, beaamt hij met een blik naar de grijze wolken boven de heuvels. Zo is het hier meestal. Een tikje vochtig, niet te heet, dankzij de koude zeewind die van de Indische Oceaan komt (Voorkant, pagina 9, 2 juni). De koude zeewind in Carmel Valley is niet afkomstig van de Indische Oceaan, maar de Grote Oceaan, of wel de Pacific.

Anders dan afgelopen maandag werd vermeld (Sport, 2 juni, pagina 17), werkt tenniscoach Sven Groeneveld op dit moment niet samen met Roger Federer. Het bericht was gebaseerd op het transcript van een persconferentie waarin Federer sprak over de samenwerking. Naar nu blijkt is in de vertaling van die persconferentie de naam van Sven Groeneveld geplaatst in plaats van die van Severin Luthi, de captain van het Zwitserse Davis Cupteam. Groeneveld en Federer kennen elkaar wel uit de tijd dat Groeneveld werkte voor de Zwitserse tennisbond. Ze hebben in het verleden samengewerkt, maar doen dat niet meer.

Rasing werkt op de zogeheten nanometerschaal: structuren van rond de één miljoen millimeter klein (Binnenland, pagina 2, 3 juni). Bedoeld was uiteraard: één miljoenste millimeter.

Meer over