Aanslag op Dordtse politiepost

Een explosie heeft woensdagochtend een politiepost in de wijk Sterrenburg in Dordrecht verwoest. Door de klap belandde een deel van de achterpui vijf meter verderop....

De post was gevestigd op de begane grond en de eerste verdieping van een flatgebouw aan de Blaauwweg. Buren hoorden kort voor de klap glasgerinkel en roken een sterke benzinelucht. Naar het zich laat aanzien is een benzinebom, nadat ruiten kapotgeslagen waren, naar binnen gegooid. Een bewoner zag na de explosie twee jongens op een scooter wegrijden.

De politie zegt nog geen idee te hebben wat het motief voor de aanslag kan zijn. Buurtbewoners spreken van opgelopen spanningen tussen jongeren in de buurt en de politie. Dezelfde post was enkele jaren geleden ook al doelwit van een aanslag. Toen werd een explosief aan de buitenkant van de gevel neergelegd.

Ditmaal was de schade groter. Behalve het gat in de pui op de begane grond zijn ook de raamsponningen van het kantoor erboven onherstelbaar ontzet.

Woensdagmiddag is een nieuwe pui in het gebouw gezet. Ook is het meubilair vernieuwd. De post gaat waarschijnlijk vandaag weer open.

Meer over