Update

Aanslag op Britse ambassade in Jemen

SANAA - Bij de Britse ambassade in de Jemenitische hoofdstad Sanaa heeft woensdag een explosie plaatsgevonden op een diplomatiek voertuig. Een onbekend aantal mensen zou gewond geraakt zijn of gedood. Dat meldde de Arabische tv-zender al-Jazeera.

ANP
Jemenitische soldaten op een weg die leidt naar de Britse ambassade in Sanaa. ANP Beeld
Jemenitische soldaten op een weg die leidt naar de Britse ambassade in Sanaa. ANP

Londen heeft bevestigd dat een voertuig van de Britse ambassade betrokken is bij een aanval in Sanaa.

Getuigen zeggen dat er drie mensen gewond zijn geraakt, nadat een mortiergranaat op het voertuig was afgevuurd. De Arabische zender al-Arabija meldde dat de plaatsvervangend ambassadeur in de wagen zat.

Gewond
Volgens het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er geen slachtoffers gevallen. Veiligheidsbronnen meldden echter dat een westerse medewerker van de ambassade gewond zou zijn geraakt. Een bron meldt dat iemand in shock zou zijn.

April
In april viel een zelfmoordcommando het konvooi van de Britse ambassadeur aan. De aanslagpleger kwam om en drie personen op straat raakten gewond. De aanslag werd later geclaimd door Al Qaida op het Arabische Schiereiland (AQAP), die vanuit Jemen opereert. Een leider van de groepering zou de instructies hebben gegeven aan de Nigeriaan Umar Farouk Abdulmutallab, die op eerste kerstdag vorig jaar een bom tot ontploffing probeerde te brengen op een vlucht van Amsterdam naar Detroit.

undefined

Meer over