NieuwsbriefVolkskrant Avond

Aanslag onwaarschijnlijk, maar nog veel vragen over ongeluk Pinkpop | Roy de Ruiter krijgt Militaire Willems-Orde

Goedenavond. Nederland heeft er straks een nieuwe oorlogsheld bij: de 36-jarige ex-Apache-piloot Roy de Ruiter krijgt eind augustus de Militaire Willems-Orde uitgereikt. Zelf heeft hij er gemengde gevoelens over. Verder in uw avondnieuwsbrief: de verdachte van het fatale ongeluk bij Pinkpop is aangehouden, maar er blijven nog veel vragen. Waarom reed de man door, waarom was de weg weer open voor auto’s. En: Nederland moet van het aardgas af, maar waar begin je zo’n operatie? Bijvoorbeeld daar waar de grond toch al open moet.

Redactie
Het bestelbusje, dat bij een aanrijding een groep voetgangers in Landgraaf raakte, wordt meegenomen voor onderzoek. Beeld ANP
Het bestelbusje, dat bij een aanrijding een groep voetgangers in Landgraaf raakte, wordt meegenomen voor onderzoek.Beeld ANP

Vandaag belangrijk

Roy de Ruiter laat zich niet graag op het schild hijsen als de nieuwe oorlogsheld van Nederland – maar hij is het wel
De 36-jarige ex-Apache-piloot Roy de Ruiter krijgt eind augustus de Militaire Willems-Orde uitgereikt, de hoogste dapperheidsonderscheiding van Nederland, heeft het ministerie van Defensie maandagmiddag bekendgemaakt. Hij heeft er gemengde gevoelens over

Bestuurder van witte bestelbusje meldde zich zelf bij politie in Amsterdam
De bestuurder van het witte bestelbusje die vannacht vlakbij een Pinkpop-camping in Landgraaf een voetganger doodreed en drie voetgangers zwaargewond achterliet, heeft zich vanmorgen zelf gemeld bij de politie in Amsterdam. Het is een 34-jarige man uit Heerlen, zo heeft het Openbaar Ministerie zojuist bekendgemaakt.

CSU geeft Merkel ultimatum van twee weken
Bondskanselier Angela Merkel krijgt van haar coalitiegenoot CSU twee weken de tijd om met andere EU-lidstaten betere afspraken te maken over het terugnemen van migranten die elders al een asielprocedure waren begonnen. Het gaat in feite om het naleven van de Dublin-afspraken, die nu stroef lopen met landen als Italië en Griekenland.

WK-blog - Mertens en Lukaku blinken uit bij België: 3-0 winst op Panama
Een WK zonder Oranje, helaas, maar op de velden in Rusland gebeurt genoeg. In dit blog vindt u de uitslagen, het laatste nieuws en faits divers over het grootste sportevenement ter wereld.

null Beeld EPA
Beeld EPA

Video van de dag

Linda-hoofdredacteur Jildou van der Bijl gaat terug naar haar oude middelbare school in Culemborg, waar ze als 11-jarige doodsbang was voor een van haar klasgenootjes. Pas in de derde – toen ze haar haar afknipte en nieuwe vriendinnen kreeg – braken er betere tijden aan. ‘Op dat moment begon ook het tongen in portieken.’

Vanavond op tv

Vorige week zond Veronica de eerste Jaws en Jurassic Park uit. Vandaag gaat de zender verder met deel 2 uit elke reeks: The Lost World: Jurassic Park (20.30 uur) en Jaws 2 (23.05 uur). En de ‘food-factcheckers’ van Broodje gezond (NPO 3, 21.00 uur) onderzoeken of biologische groenten gezonder zijn dan niet-biologische groenten. Zin in iets minder gezonds? Kijk dan Kings of Pastry (NPO 2, 21.35 uur) voor een inkijkje in het leven en de werkwijze van de beste patisserie-chefkoks van Frankrijk. Bekijk hier de rest van onze tv-tips.

Morgen in de krant

Wereldgezondheidsorganisatie erkent gameverslaving, maar wat zijn hiervan de implicaties?
Maandag erkende de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) gameverslaving als een officiële verslaving. Het is de eerste grote instantie die dat doet. Zes vragen.

null Beeld ANP
Beeld ANP

Waar begin je operatie-van-het-gas-af? Daar waar de grond toch al open moet
Nu Nederland van het aardgas af moet, dringt de energietransitie de woonwijken binnen. Bijvoorbeeld daar waar de grond toch al open moet. Ondertussen denkt de regering erover om huiseigenaren het recht op een gasaansluiting te ontnemen.

DNB: handelsoorlog met VS kan Nederlander ‘fors’ treffen
De dreigende handelsoorlog met de Verenigde Staten kan Nederland hard raken. Hogere Amerikaanse importtarieven leiden mogelijk tot een halve procent minder groei per jaar. Tienduizenden Nederlanders zouden hun baan verliezen.

JaQuel Knight Beeld RV
JaQuel KnightBeeld RV

De opzwepende carrière van ‘twirling hand’-choreograaf JaQuel Knight
Het is een beetje sneu, maar ook zijn eigen schuld. Had Beyoncé-choreograaf JaQuel Knight maar niet zo’n belachelijk goed dansje moeten bedenken, dat nooit meer uit het collectieve popbewustzijn zou verdwijnen.

Welke theezakjes mogen in de GFT-bak?
Er zijn theezakjes van papier en van kunststof. Hoe herken je ze? Wat betekent dat voor het milieu?

null Beeld Amber Beckers
Beeld Amber Beckers

‘Dat is toch zielig, een vogel in zo’n klein kooitje?’
Sylvia Witteman liep in haar eentje langs de vitrines vol voorwerpen die archeologen vonden bij de uitbreiding van het Amsterdamse metronet. Het was stil bij de tentoonstelling aan de Keizersgracht. Tot er een echtpaar van rond de zeventig binnenliep, ‘met van die Zwitserlevenhoofden.’

Meer over