Aanklager sluit onderzoek tegen prof. Conconi af

De openbare aanklager in Bologna heeft donderdag het onderzoek tegen professor Francesco Conconi en diens sportmedische instituut in Ferrara afgesloten....

SID

Of het tot een proces komt, zal binnen enkele weken worden beslist. Voor die tijd krijgen Conconi en zijn medewerkers de kans zich te verdedigen tegenover de openbare aanklager.

Conconi is voormalig lid van de medische commissie van het Internationaal Olympisch Comité en nog steeds rector aan de universiteit van Ferrara.

Hij wordt door aanklager Pierguido Soprani beschuldigd een criminele organisatie te hebben opgebouwd en prestatieverhogende middelen te hebben verstrekt aan prominente topsporters. Conconi wordt bedrog en ambtsmisbruik verweten.

De lijst met door Conconi behandelde sporters omvat 63 namen. De wielrenners Marco Pantani, Gianni Bugno en Claudio Chiappucci staan daar bij, evenals de skiloopster Manuele di Centa, de tweevoudig olympisch kampioene van 1994 die vorig jaar is beëdigd als lid van het Internationaal Olympisch Comité.

Meer over