Aanklager niet ontvankelijk in zaak tegen Majstorovic

Daniël Majstorovic van FC Twente ontloopt een schorsing voor zijn vermeende elleboogstoten aan Martin Drent in het competitieduel vorige maand met FC Groningen....

ANP

De verklaringen van scheidsrechter Bossen hebben in die beoordeling van de commissie van beroep een doorslaggevende rol gespeeld. De arbiter bestrafte de acties van Majstorovic niet. Bossen heeft bij herhaling verklaard dat hij de duels heeft beoordeeld, maar beide situaties zag als normale duels.

De FIFA-regelgeving bepaalt dat de aanklager betaald voetbal niet mag treden in de beslissing van de scheidsrechter. Hierop is slechts een uitzondering mogelijk als de scheidsrechter aan de verkeerde persoon een kaart heeft getoond of indien hij een ernstige overtreding niet heeft gezien.

FC Twente vond het schikkingsvoorstel van de aanklager belachelijk hoog. De zaak werd daarop behandeld door de tuchtcommissie. Dit gebeurde op een geheime plaats, omdat de fans van FC Twente uit woede over de hoge eis hadden aangekondigd de behandeling te verstoren. De tuchtcommissie kwam tot een schorsing van zes duels. Daartegen ging Twente met succes in beroep.

Meer over