Aanhangers Pim Fortuyn tegen boedelverkoop

ROTTERDAM (ANP) - De stichting Beeld van Pim gaat donderdag demonstreren bij het voormalige woonhuis van Pim Fortuyn aan het G.W. Burgerplein in Rotterdam. Volgens bestuurslid Rinus van de Heerik zijn de aanhangers van de vermoorde politicus onthutst door de aangekondigde veiling van de persoonlijke bezittingen van Fortuyn. Donderdag zou hij 61 jaar zijn geworden.

,,We hopen genoeg mensen op de been te krijgen om te laten horen dat dit niet de afspraak is geweest'', aldus Van de Heerik. Zaterdag werd bekend dat de twee huidige eigenaren van het monumentale pand de inboedel onder de hamer gaan brengen op 27 juni.

De villa is sinds december 2007 in handen van Hans den Hartog en zijn zakenpartner Marinus van Pommeren. Zij kochten het pand van de Haagse vastgoedmagnaat Chris Thunessen onder de voorwaarde dat er niets zou worden veranderd aan het woonhuis en de inventaris. Van de Heerik: ,,En nu liegen en bedriegen die twee alles bij elkaar. Ze houden zich niet aan hun woord'', briest de Rotterdammer.

Monumentale pand

Den Hartog en Van Pommeren vestigden een assurantie- en adviesbureau in het monumentale pand. Klanten die een verzekering afsloten, kregen een genummerd certificaat op naam, een bewijs dat ze op die manier bijdroegen aan het behoud van het huis. Het aantal klanten bleef achter bij de verwachtingen. Om het hoofd financieel boven water te houden zijn Den Hartog en Van Pommeren genoodzaakt de boedel te veilen.

Het bestuur van de stichting Beeld van Pim heeft maandag een gesprek met de twee zakenmannen om opheldering te krijgen over de plannen. ,,Het is toch te triest voor woorden dat we het uit de media moesten halen'', aldus Van de Heerik.

Meer over