Aandeel Facebook stijgt voor het eerst boven 50 dollar

AEX

De Europese effectenbeurzen zijn donderdag overwegend met verlies gesloten. De AEX-index in Amsterdam eindigde 0,4 procent lager op 377,95 punten. De Midkap daalde 0,4 procent tot 573,42 punten. De beurzen in Frankfurt en Parijs verloren tot 0,2 procent. Londen steeg 0,2 procent.

DSM

DSM waarschuwde dat de eerder gestelde doelstelling voor de operationele winst voor dit jaar mogelijk niet zal worden gehaald. Oorzaken zijn de ongunstige wisselkoersen en de hogere belastingtarieven in Nederland. Ook is er volgens DSM nog steeds weinig tot geen groei waar te nemen in Europa. Beleggers waren niet te spreken over de boodschap van het speciaalchemiebedrijf en stuurden het aandeel 5,4 procent omlaag.

Nokia

Alcatel-Lucent won in Parijs 6,3 procent. Nokia overweegt volgens mediaberichten om de Franse maker van netwerkapparatuur te benaderen voor een samenwerking. De plannen zouden deel uitmaken van de strategische herziening van het Finse bedrijf, dat onlangs aankondigde zijn mobieltjestak te verkopen aan Microsoft.

H&M

In Stockholm ging Hennes & Mauritz (H&M) 6,7 procent omhoog. De op een na grootste kledingketen van Europa heeft een goed derde kwartaal achter de rug. H&M wist de winst op te voeren dankzij de opening van een onlinewinkel in de VS en de toevoeging van nieuwe merken.

Facebook

Het aandeel van de socialenetwerksite Facebook steeg donderdag op de technologiebeurs Nasdaq voor het eerst sinds de beursgang tot boven de 50 dollar. Het noteerde 1,3 procent hoger op 50,08 dollar. Facebook werd in mei vorig jaar voor 38 dollar per aandeel naar de beurs gebracht. Pas begin augustus van dit jaar wist het aandeel Facebook weer boven de introductiekoers te sluiten.

Dow

De beurzen in New York zijn donderdag in de plus geëindigd, vooral geholpen door een beter dan verwacht cijfer over de Amerikaanse arbeidsmarkt. Het aantal uitkeringsaanvragen was met vijfduizend gedaald. De Dow-Jonesindex noteerde aan het slot van de handelsdag 0,4 procent hoger op 15.328,30 punten. De breed samengestelde S&P 500 klom 0,4 procent tot 1698,67 punten en de technologiebeurs Nasdaq ging 0,7 procent omhoog naar 3787,42 punten.

undefined

Meer over