Aanbevolen

1 Batman Begins..

2 Calvaire

Fabrice Du Welz

Tweederangs zanger strandt met motorpech in een afgelegen dorp in de Waalse Ardennen. De eenzame baas van het plaatselijke hotel ziet de zanger aan voor zijn overleden vrouw; de andere bewoners weten zich ook maar moeilijk raad met de nieuweling. Calvaire is een huiveringwekkende film over het verlangen naar liefde, met een bizarre dans als hoogtepunt.

3 Vital

Shinya Tsukamoto

Nieuwe film van Shinya Tsukamoto, de man achter de culthit Tetsuo. Een jongeman met geheugenverlies gaat medicijnen studeren. In het lijk van een jonge vrouw denkt hij zijn overleden vriendin te herkennen. Zo verandert een autopsie gaandeweg in een liefdesverklaring .

4 Les temps qui changent

André Téchiné

Antoine (Gérard Depardieu) bezoekt na dertig jaar zijn oude geliefde (Catherine Deneuve). Als hij haar ziet, nodigt hij haar uit de draad van hun liefdesgeschiedenis weer op te pakken. Wat volgt is een verhaal over zuivere liefde, waarbij Téchiné bewust zaken onbenoemd en onuitgewerkt laat.

www. cinema. nl

Ruim 25 duizend liefhebbers krijgen hem al: de Cinema. nlnieuwsbrief. Schrijf in, en ontvang elke donderdag gratis een overzicht van de laatste ontwikkelingen op filmgebied. Ook: een uitgebreide gids met de films die op de televisie komen.

Meer over