aanbevolen

Broken Flowers (Jim Jarmusch). Weemoedige road-movie met Bill Murray als een lethargische don juan, die fortuin heeft gemaakt in de IT-business....

Grizzly Man (Werner Herzog). Intrigerende documentaire overzelfbenoemde dierenactivist. Deze Timothy Treadwell werd uiteindelijk dooreen grizzly opgepeuzeld.

Murderball (Henry Rubin en Dana Adam Shapiro). Snelgesnedendocumentaire over het Amerikaanse rolstoelrugbyteam op weg naar deParalympics van Athene 2004. De Amerikaanse droom blijkt ook in eenrolstoel maakbaar.

Profils paysans: Le quotidien (Raymond Depardon). Vervolg op Profilspaysans: L'approche, het eerste deel van Depardons serie boerenportrettenuit 2000. Liefdevol, uiterst zorgvuldig, en weemoedig stemmend. Onderdeelvan het Depardon-retrospectief van het Filmmuseum, dat nog tot 5 februari2006 duurt.

Nou, dat was het dan! (Dick Rijneke en Mildred van Leeuwaarden). Eeninterview met Wim Verstappen en Paul Verhoeven uit 1980 vormt de basis vaneen prikkelend document over de filmcultuur in Nederland. Zo leuk kunnenvraaggesprekken zijn als mensen gewoon zeggen wat ze denken.

Diep (Simone van Dusseldorp). Fijngevoelig portret van een pubermeisjedat eind jaren zeventig op zoek gaat naar ware liefde. Met een fraaiehoofdrol van de 14-jarige Melody Klaver.

Meer over