Aan de slag met ratDigitale godinnenKondratieff-golvenHVO-QueridoHollandse corridore

Van heinde en ver worden ingrediënten voor onze gerechten aangesleept. Dicht bij huis zijn ze ook te vinden. Hanneke Videler verzamelde allerhande planten, noten, bessen en paddenstoelen en sloeg aan het koken. Veel van haar vondsten vinden we terug in Eetbare natuur - Een kookboek voor wat in Nederland uit het wild te halen valt. Niet alleen op het plantaardige vlak blijkt Nederland veel moois te bieden. 'Waarom eten we die ganzen, muskusratten, vossen en andere dieren die steeds meer schade veroorzaken niet gewoon op? Ze zijn echt heel smakelijk.' Duif-, en rat-, relmuis- en otterrecepten zijn voor de liefhebbers bijgevoegd.


Atlas; € 19,90


Elk jaar wordt er weer meer online gekocht, het meeste door vrouwen bij vrouwen. Vrouwen weten bij uitstek wat vrouwen willen, stelt digitaal ondernemer Suzan Eikelstam. In Internet Godinnen beschrijft ze in tien stappen hoe je je eigen webshop begint. Motto: 'E-commerce is hot!'


Boekerij; € 15,95


De grote econoom Kondratieff werd in 1938 door Stalin geëxecuteerd, historicus Eric Mecking is thuis in de conjunctuurgolven van de Kondratieff-cyclus. In de volledig herziene editie van Deflatie in aantocht maakt hij duidelijk dat de crisis van 2008 het einde was van een tijdperk maar niet van de malaise.


Mets & Mets; € 19,90


Hulp voor Onbehuisden werd in 1904 opgericht als instelling voor daklozen, de Queridostichting opende in 1969 een tehuis voor psychiatrische patiënten. In Opvang en zorg onder één dak - HVO-Querido Amsterdam 1969-2009 beschrijft een reeks auteurs het samengaan van maatschappelijke opvang en geestelijke gezondheidszorg.


Walburg Pers; € 29,50


'Profwielrenner zijn in Italië is de droom van iedere gezonde jongen met een wielerhart.' Voor Reinier Honig (1984) werd die droom werkelijkheid. In Naar het land van Water & Zeep beschrijt hij samen met Volkskrant-journalist Gijs Zandbergen de avonturen uit zijn eerste jaar als corridore in dienst de wielerploeg Acqua & Sapone.


Amstelsport; € 17,95


Meer over