Aalsmeer legt mak V & L op de pijnbank

Aalsmeer boekte zaterdagavond in Geleen een onverwacht makkelijke 29-22 overwinning op V & L. Veel te lang richtten de Limburgers hun offensieve 4-2 dekking op Tobias Idsinga en Jeroen Hölscher....

Van onze handbalmedewerker

GELEEN

Ook in de uitwedstrijd, enkele maanden geleden, ploeterde V & L tegen Aalsmeer met vooruitgeschoven posten. Bij die gelegenheid kwam men wél tijdig tot inkeer en sleepte de jonge formatie een mooie puntendeling uit het vuur. Tijdens de Limburgse Handbaldagen wist V & L de Noord-Hollanders zelfs fors te verslaan (27-22), zodat enig Limburgs optimisme gerechtvaardigd leek.

De winnende coach Sjors Rötger beaamde het teleurstellende niveau van de papieren topper: 'Afgelopen maandag hebben wij in Emmen schitterend partij gegeven tegen E & O. Dat niveau moet je kunnen vasthouden. Vandaag hebben we, vooral in de tweede helft, te weinig doelpunten gemaakt. Ik ben ontevreden over de samenwerking tussen de keeper en de spelers en in het algemeen vind ik dat we onnodig ongeconcentreerd te werk zijn gegaan.'

V & L duikelde naar de zesde plaats op de ranglijst, een positie die uiteindelijk nét geen recht geeft op deelname aan de nacompetitie. BFC uit het Limburgse Beek won in en tegen Volendam met 24-16 en nestelde zich op de tweede plaats achter Aalsmeer. Sittardia, de ploeg die op dit moment het beste handbal laat zien, staat derde op één punt achterstand van BFC maar speelde twee wedstrijden minder. Kampioen E & O won in Hengelo van hekkensluiter Olympia en bezet de vierde plek vóór de verrassend sterke debutant BEVO uit Panningen.

Bij de vrouwen, waar SEW onbedreigd op weg is naar de titel, viel het forse verlies op dat het Amsterdamse Volewijckers in Den Haag moest slikken tegen Hellas: 31-22.

Meer over