Aaf leest sterren

AAF BRANDT CORSTIUS

Homoboer

Morgen is de kick-off van alweer een seizoen Boer Zoekt Vrouw. Het gonst: dit jaar zou er ein-de-lijk een homo-boer meedoen, en die heet (tromgeroffel) Boer Willem.

Boer Willem (47, Achterhoek, melkvee) bevestigt noch ontkent dat hij deze doorbraak in tv-land gaat verzorgen. Maar in een interview vertelde hij wel al: 'Dat ik boer ben, heeft grote aantrekkingskracht. Maar wel de verkeerde. Want ze associëren het met sm, overalls, met seks in de stal en melkmachines.'

Mmm, ja, melkmachines. Daar scoorden vorige boeren ook al mee, maar dan bij de vrouwtjes. Kennelijk gaat de aantrekkingskracht van melkmachines door alle seksualiteiten heen.

Boer Willem is een begrip in de agrarische wereld. Hij runt al twintig jaar een biologisch-dynamische zorgboerderij in Vorden, waar verstandelijk gehandicapten werken. Ook werkte hij mee aan de Kom uit de kas(t)-dag.

Het AD heeft een oud filmpje van Willem opgespoord. Op landbouwfilmpjes.nl zien we zijn boerderij, een prachtige plek waar koeien niet onthoornd worden, want Willem 'past de stal aan aan de koeien, en de koeien niet aan de stal'.

Een bruisende plek is die boerderij, want vergeven van de verstandelijk gehandicapten die kaas en yoghurt maken. Een heel ander verhaal dan de uitgestorven boerderijen waar de vrijgezelle boeren uit eerdere BZV-seizoenen in woonden: geheel alleen, of met een levensmoeie Va en Moe, in een interieur uit oma's tijd met als enige onderbreking van de stilte een keihard tikkende Friese staartklok.

Nee, dan Willem. Rent de hele dag rond op een overvol, lief bedrijf. Uw sterrenkijker heeft al besloten: deze man is veel te dynamisch voor Boer Zoekt Vrouw.

Mopperkontje

Weet u al wat u met Oud en Nieuw gaat doen? Nou, Maarten van Rossem wel. Hij gaat wederom een eindejaarsconference verzorgen, en ditmaal in Carré. Dat werd deze week bekendgemaakt - in mei begin de echte Maarten van Rossemfans al een beetje ongerust te worden: gaat hij het dit jaar weer doen?

In 2010 sloot Van Rossem het jaar al af in Paradiso, in 2011 vulde hij DeLaMar, maar dat is nu te klein voor Nederlands meest geliefde mopperkontje. Carré is de logische volgende stap. Je zult zien dat Maarten volgend jaar de Arena vult met zijn geheel eigen genre, het brompotcabaret.

Op nu.nl werd een voorschot genomen op de onderwerpen die Van Rossem zal behandelen in de conference die over ruim zeven maanden plaatsvindt. 'Van Rossem gaat in zijn show in december onder meer in op de vervroegde verkiezingen voor de Tweede Kamer, de Amerikaanse presidentsverkiezingen en de massahysterie rond het EK voetbal'

Je zou kunnen zeggen dat mei wat vroeg is om al te weten wat je in december gaat zeggen. Maar beweren dat sportfans hysterisch zijn en dat het kabinet maar mal is - tsja, dat kan eigenlijk altijd. Maarten van Rossem had deze conference ook vorig jaar kunnen schrijven. Een beetje voorspelbaar, dus, wellicht. Maar misschien dat juist daar volle zalen van komen.

undefined

Meer over