Aaf leest sterren

Voor Gordon kan de Kerst niet vroeg genoeg komen. En door Ali B moet het met de X-Factor weer helemaal goedkomen.

AAF BRANDT CORSTIUS

Boom

U heeft er last van, uw sterrenkijker heeft er last van, iedereen heeft er last van: dat kriebelende gevoel als je langs het tuincentrum rijdt of de mininepkerstboompjes bij de Hema ziet staan. Kan het al? Kan het al? Lekker een kerstboom kopen en optuigen?

Wat dit betreft hebben de sterren het makkelijker, want bij hun lifestyle hoort nu eenmaal een boel glitter, glamour en engelenhaar. Dus die mogen al vroeg de boom optuigen.

Obama bijvoorbeeld. Obama krijgt elk jaar in het weekend van Thanksgiving al een boom, een zogenoemde Fraser fir. Ook deze week is hij afgeleverd bij de Obama's. De boom werd blij ontvangen door Michelle, de meiden en Bo, de hond. Bo wordt in de Amerikaanse pers overigens heel formeel 'Bo Obama' genoemd.

In ons eigen kleine kikkersterrenfirmamentje hebben we als kerstpionier Gordon. In oktober liet hij zijn tuin al vol kerstverlichting hangen. 'Alleen al het bezig zijn met het verlichten van mijn woning, helpt enorm tegen de winterdip. Licht is het goedkoopste antidepressivum.' Aldus Gordon.

Maar is dat wel chic, zo vroeg al met Kerst in de weer? De vraag stellen is hem beantwoorden: als Gordon het doet, is het niet chic.

De koningin van kerstland Engeland, om maar iemand te noemen, heeft haar boom nog niet binnen. Zij stuurt trouwens rond Kerst altijd kerstbomen rond: naar Westminster Abbey, St. Paul's Cathedral, scholen en kerken. En ze stuurt bijna iedereen die ze kent een Christmas pudding (90.000 in totaal, in haar carrière). Bomen en puddingen rondsturen; dat is pas chic.

Sorry

Het programma X-Factor, kent u dat nog? Dat was die talentenshow waarbij de juryleden níét in draaiende fauteuils zaten. Het leuke aan X-Factor was, ooit, dat de meeste kandidaten niet konden zingen. En al heette het een talentenshow, het bleek leuk om naar mensen te kijken die over geen enkel talent beschikten. Totdat we dat drie seizoenen hadden gedaan en zin kregen in iemand die wél kon zingen. Dat voelde John de Mol aan zijn immer zo feilloze water, en zo kwam hij met The Voice of Holland.

X-Factor blijkt nog steeds te bestaan, al kijkt er niemand naar. Deze week is bekendgemaakt dat de jury wordt vernieuwd, waarschijnlijk in de hoop dat de kijkers terugkomen. Ali B komt in de jury, en dat lijkt uw sterrenkijker slim, want als er iemand over geheimzinnige kijkcijferkrachten beschikt, is het Ali. Stacey Rookhuizen vliegt eruit, en dat is een slecht idee. Stacey heeft geen enkele vorm van X-Factor, maar ze is pinnig, en dat is belangrijk in een jury. Producer Eric van Tijn moet de jury ook verlaten. Hij was vooral bekend geworden doordat Carlo Boszhard heel knap kon imiteren hoe hij 'sorry' tegen kandidaten zei, en Eric ging dan, in een intertekstueel televisiemoment, zelf steeds op die manier 'sorry' zeggen. Maar alleen op deze gimmick kan een jurylid zijn faam niet bouwen.

Angela Groothuizen is toegevoegd aan de jurymix. Angela komt van The Voice, maar is daar ontslagen. Kunt u het nog volgen?

Over Candy Dulfer wordt gefluisterd.

En Gordon? Gordon krijg je niet weg. Gordon mag blijven. U weet wel, Gordon, die van 'Licht is het goedkoopste antidepressivum.'

undefined

Meer over