A4 vrijgegeven na arrestatie 'vermoedelijk verwarde man' die over bom sprak

De snelweg A4 is weer vrijgegeven nadat de politie een 'vermoedelijk verwarde man' uit een passagiersbus heeft gehaald en gearresteerd. De man zou hebben gesproken over een 'bom'. In de bus is niks verdachts aangetroffen. Achter de afsluiting op de A4 is een file ontstaan.

Redactie
Politie heeft de afrit van de A4 afgesloten nadat een bus werd aangehouden met een verwarde man aan boord. Beeld anp
Politie heeft de afrit van de A4 afgesloten nadat een bus werd aangehouden met een verwarde man aan boord.Beeld anp

De man maakte een vreemde opmerking met daarin het woord 'bom', meldt de politie in een verklaring. De buschauffeur heeft hierop de bus tot stilstand gebracht ter hoogte van de afslag Sloten.

Volgens RTV Noord-Holland zou de bus onder schot zijn gehouden door de politie. De man zou zich, vermoedelijk op verzoek van de politie, hebben uitgekleed. Alle inzittenden werden uit de bus gehaald. Het voertuig werd vervolgens onderzocht, maar er werd niets verdachts gevonden.

De bus was op weg naar Schiphol en is inmiddels weer vertrokken naar de luchthaven. Achter de afsluiting is een file ontstaan met een vertraging van ongeveer twintig minuten, meldt de ANWB.

De politieactie werd gelivestreamd door de camera's van de Verkeers Informatie Dienst (VID), maar inmiddels is de camera wat gedraaid.

'Signaal op Schiphol'

Reizigers rond Schiphol hebben het hele weekend hinder gehad van extra veiligheidscontroles. Die werden op touw gezet nadat 'een signaal' van dreiging was binnengekomen met 'betrekking op de luchthaven', zo liet de gemeente Haarlemmermeer zaterdag weten. Of de politie-actie van vandaag verband houdt met deze dreiging is onduidelijk.

De extra veiligheidsmaatregelen rond Schiphol blijven voorlopig van kracht.

Camerabeelden van de VID. Inmiddels is de camera weggedraaid. Beeld Still uit video
Camerabeelden van de VID. Inmiddels is de camera weggedraaid.Beeld Still uit video
Meer over