A Tribute To Bob Dylan

****

ROBERT VAN GIJSSEL

De originele composities zijn soms ver te zoeken in het eerbetoon aan Bob Dylan genaamd From Another World, dat wordt vertolkt door artiesten uit onder andere Bhutan, Roemenië en Iran. Fascinerend zijn ze wel, de bewerkingen van het liedwerk van de Amerikaanse folkzanger die kennelijk een hele wereld heeft geïnspireerd.

Mooi om te horen hoe de Cubaanse Eliades Ochoa, bekend van de Buena Vista Social Club, aan de haal gaat met All Along The Watchtower, dat in Cubaanse bewerking wint aan melancholie en hoe Mr. Tambourine Man zich in Indiase handen ontwikkelt tot een soort manisch percussieve spirituele trip, verzorgd door Purna Das Baul & Bapi Das Baul.

Prachtig is de woestijnversie van Tangled Up In Blue, door The Musicians Of The Nile en gedragen door de klaaglijke keelklanken van de inmiddels overleden Egyptische zanger Yussef Bakash. Dat je pas na heel intensief luisteren iets herkent van de oorspronkelijke Dylancompositie, is alleen maar leuk. Een gezelschapsspel: cd opzetten, niet in het tekstboekje kijken en raden welk Dylanwerk hier wordt gecoverd.

wereld

From Another World

Buda Musique/ Universal

undefined

Meer over