87-jarige spookrijder veroorzaakt dodelijk ongeluk

Een 87-jarige spookrijder veroorzaakte vrijdagochtend een dodelijk ongeluk op de A79 van Maastricht naar Heerlen. De man uit Schin op Geul reed om nog onbekende reden op de verkeerde helft van de snelweg en botste op een andere wagen. Beide bestuurders kwamen om het leven.

null Beeld ANP XTRA Lex van Lieshout
Beeld ANP XTRA Lex van Lieshout

De bestuurder van de aangereden auto was een 39-jarige vrouw uit Maastricht. De drie kinderen van de vrouw raakten gewond. De dochter van negen jaar en de twee zoons van zeven en drie jaar liggen nog in het ziekenhuis, beide zoons in kritieke toestand. De verwondingen bij het meisje zijn minder ernstig.

De snelweg was vanwege het ongeluk urenlang afgesloten.

Maatregelen

Verkeersexperts gaven in augustus aan dat ze vinden dat er maatregelen moeten komen om oudere automobilisten veiliger aan het verkeer te laten deelnemen. Het aantal ouderen dat in het verkeer om het leven komt is vorig jaar met 9 procent toegenomen, meldde de Telegraaf vorig jaar. In 2015 overleden 140 mensen van boven de 65 jaar bij een verkeersongeluk.

Vanaf 75 jaar moeten automobilisten zich bij verlenging van hun rijbewijs laten keuren door een arts. Als die keuring goed verloopt, wordt het rijbewijs weer met vijf jaar verlengd. Als iemand een chronische ziekte heeft die steeds erger wordt, zoals diabetes of alzheimer, dan wordt het rijbewijs voor een kortere periode dan vijf jaar verlengd, aldus het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR).

Meer over