80 miljard dollar is voor Time Warner te weinig om Murdoch binnen te laten

Het Amerikaanse mediaconcern Time Warner heeft mediamagnaat Rupert Murdoch de deur gewezen toen die met een overnamebod van 80 miljard dollar (59 miljard euro) op de stoep stond. Dat bevestigen beide bedrijven na berichten in onder meer The New York Times.

Bij een fusie van Time Warner met Murdochs Fox zou een concern ontstaan met een jaaromzet van 65 miljard dollar (48 miljard euro). Grote televisiebedrijven als Fox en TNT zouden onder één dak komen met betaalzender HBO en de filmstudio's 20th Century Fox en Warner Bros. Om concurrentiebezwaren te omzeilen, zou Murdoch bereid zijn nieuwszender CNN te verkopen.

Murdochs voorstel komt kort na twee andere overnameplannen. Comcast is bezig voor 45 miljard dollar (33 miljard euro) de kabelbedrijven van Time Warner over te nemen. En AT&T kocht twee maanden geleden voor 48 miljard dollar DirecTV. Analisten verwachten dat de weigering van Time Warner niet het einde van het verhaal is. Murdoch moest vaker biedingen verhogen voordat hij zijn zin kreeg.

undefined

Meer over