330 kilometer file door ongelukken

De ochtendspits verliep vanochtend iets drukker dan normaal. Iets na 8.00 uur stond er 336 kilometer file, meldt de VerkeersInformatieDienst. Belangrijkste oorzaak waren wat ongelukken en pechgevallen. Normaal staat op dinsdagochtend ongeveer 250 kilometer file.

null Beeld ANP XTRA
Beeld ANP XTRA

Op de A1 bij Muiden verloor een vrachtwagen een wiel. Een paar auto's botsten daar tegenaan. Het is niet bekend of er gewonden zijn gevallen. Ook op de A15 van en naar Rotterdam en op de A16 van Breda naar Dordrecht is het druk.

Op de A20 is een ongeluk gebeurd bij Moordrecht. Daardoor kon het verkeer op de A12 bij knooppunt Gouwe tijdelijk niet de A20 op rijden. Op de A12 staat inmiddels meer dan 15 kilometer file voor het knooppunt. Op de A27 is een ongeluk met een vrachtwagen gebeurd op de Merwedebrug. Daardoor stond bijna 20 kilometer file tussen Breda en Gorinchem.

369 kilometer op 3 november
De drukste ochtendspits van dit jaar was op 3 november. Toen stond er 369 kilometer file. Een duidelijke oorzaak daarvoor was er toen niet, hoewel het weer die dag slecht was.

Meer over