24 doden bij explosie olieraffinaderij Mexico

Bij een zware explosie in een olieraffinaderij in Coatzacoalcos, in het zuidoosten van Mexico, zijn zeker 24 doden gevallen. Honderden mensen zijn geëvacueerd, acht personen zijn nog vermist. De oorzaak van de ontploffing is nog onbekend.

Redactie
null Beeld afp
Beeld afp

Onder de meer dan honderd gewonden die zijn gevallen bevinden zich 58 medewerkers van staatsoliebedrijf Pemex.
Nabestaanden van de slachtoffers hebben zich bij de fabriek verzameld om opheldering te eisen over de ramp. Persbureau Associated Press spreekt van dertig families; sommigen zouden hebben geprobeerd zich een weg naar binnen te forceren.

Het bedrijf Petróleos Mexicanos waarschuwde omwonenden eerder uit de buurt te blijven, omdat giftige dampen zouden zijn vrijgekomen. Het gedeelte van het bedrijf waar de explosie plaatsvond is eigendom van zusterbedrijf Mexichem. De export van olie vanuit de raffinaderij komt niet in het gedrang, zo meldt het bedrijf.

Het is niet de eerste keer dat er incidenten plaatsvinden in fabrieken van Pemex. In september 2012 kwamen 33 mensen om het leven bij een explosie en een brand in een gasfabriek in de noordelijke staat Tamaulipas. Bij een zware gasontploffing in Mexico-Stad vielen in januari 2013 37 doden.

Meer over