18 doden en 30 gewonden bij busongeluk in Zuid-Duitsland

Door een busongeluk in Duitsland zijn maandag achttien doden en dertig gewonden gevallen. De politie heeft dit volgens Duitse media bevestigd. De bus reed kennelijk hard op een file in op de autosnelweg A9 bij het Beierse Münchberg.

De uitgebrande bus in Zuid-Duitsland. Beeld NEWS5 / Fricke
De uitgebrande bus in Zuid-Duitsland.Beeld NEWS5 / Fricke

De bus van een vervoersonderneming in de Oost-Duitse regio Lausitz in Saksen reed over de autosnelweg A9 in de richting van Neurenberg. De bus had twee chauffeurs aan boord en zou voornamelijk oudere toeristen uit het oosten van Duitsland hebben vervoerd.

Het voertuig botste rond 07.00 uur bij Münchberg op een grote vrachtauto in een file. Media suggereren dat de bus te hard reed.

Van de dertig gewonden verkeren nog meerdere mensen in levensgevaar.

undefined

Volledig uitgebrand

Duitse media zenden beelden uit van een volledig uitgebrande bus. Helikopters en ambulances zijn ter plaatse. De A9 is van beide kanten afgesloten.

De minister van Verkeer, Alexander Dobrindt, en de Beierse minister van Binnenlandse Zaken Joachim Herrmann bezoeken maandag de plek van het ongeluk.

Op de snelweg vlakbij Münchberg gebeurde in 1990 een van de ergste auto-ongelukken in Duitsland. Als gevolg van zeer dichte mist was daar een kettingsbotsing waarbij tien doden en meer dan 120 gewonden vielen.

Meer over