12-jarige Robienna overleden door messteken

Het 12-jarige meisje Robienna is donderdagavond in een woning in de Amsterdamse Spaarndammerbuurt door messteken om het leven gekomen. Dat meldde een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) zondag.

ANP

De sectie op het lichaam van het meisje is afgerond. Haar lichaam is vrijgegeven en is terug bij de familie. De 48-jarige ex-vriend van de moeder van Robienna zit vast op verdenking van betrokkenheid bij de dood van het kind.

Advocaat Gerald Roethof van de moeder van Robienna zei zaterdag tegen de lokale tv-zender AT5 dat de man in de woning aan de Nova Zemblastraat ‘plots, onverwacht’ Robienna's keel zou hebben doorgesneden. Hij zou ook de moeder van het meisje hebben willen vermoorden. ‘Als ik jullie niet kan krijgen, dan krijgt niemand jullie’, zou hij hebben gezegd.

Volgens Roethof heeft de vrouw zich kunnen redden, omdat ze sterk was. De moeder vertelde aan AT5 dat ze het heel zwaar heeft. ‘Mijn dochter is om het leven gekomen. Ik moet alles verwerken, maar ik weet niet hoe ik dat moet doen.’ De verwondingen die zij bij de ruzie heeft opgelopen, vallen volgens haar mee. ‘Maar ik heb heel veel pijn. Ik ben als een boksbal gebruikt.’

Het OM hield ook de moeder in eerste instantie aan, maar maakte zaterdag bekend dat de vrouw geen verdachte meer is in de zaak.

Meer over