Winterberg: koffie met appeltaart als compensatie voor Duitse tol

Als het aan de Duitse wintersportplaats Winterberg ligt hoeven Nederlanders niet massaal thuis te blijven als de omstreden tolplannen van de Duitse verkeersminister Alexander Dobrindt doorgaan. De graag geziene gasten uit het westen moeten compensatie kunnen krijgen in de vorm van tegoedbonnen voor kopjes koffie met appeltaart en goedkopere liftkaarten, zegt voorzitter Michael Beckmann van het regionale toeristenbureau Ferienwelt Winterberg.

Redactie
Winterberg. Beeld REUTERS
Winterberg.Beeld REUTERS

Als de Duitse automobilist voor het tolvignet wordt gecompenseerd 'kunnen wij dat ook voor de Nederlanders', zegt Beckmann in een interview met de Westfalenpost. De toeristische sector in Duitsland is bang dat Nederlanders wegblijven en vreest dat onlinepetities tegen de tol - zoals die van de ANWB - potentiële gasten zal afschrikken naar het Sauerland te reizen.

De krant Kölner Stadt-Anzeiger van dinsdag ziet wel wat in de oplossing van Winterberg. Dobrindt weet niet wat hij in elkaar heeft gedraaid. Hij moet gewoon warenhuizen, supermarkten, bouwmarkten en hamburgerverkopers ervan overtuigen dat ze hun klanten bij elk bezoek een beetje tol terugbetalen. De klanten zullen dan toestromen en de tol doet niemand pijn!

Meer over