ColumnSylvia Witteman

Wat blijkt? Ook ons éígen koningshuis is in handen van reptielen!

null Beeld

150 duizend Nederlanders geloven dat de aarde plat is, las ik in de krant. Ik kan daar best inkomen. Ik zou zelf ook veel liever een platte aarde hebben, want bij zo’n ronde blijf je toch altijd een beetje bang dat je er bij een onverhoedse beweging af wordt geslingerd. Mij zal dan ook niemand ooit zien polsstokhoogspringen, en ook van de paardensport houd ik mij verre.

Wilt u dit verhaal liever beluisteren? Hieronder staat de door Blendle voorgelezen versie.

Toch vond ik dat best veel, die 150 duizend, tot ik op een nog veel verbazender getal stuitte: anderhalf procent van de Nederlanders denkt dat de ware machthebbers op deze planeet ‘hagedisachtige wezens’ zijn. Het stond er, heel terloops. Anderhalf procent: dat is ruim een kwart miljoen mensen. Alleen al in Nederland, hè. In Amerika zijn het er 12 miljoen.

Zo’n wijdverbreide religie is wel de moeite van het opzoeken waard, vond ik. En wat bleek? Het is allemaal heel simpel. De aarde wordt inderdaad geregeerd door hagedisachtige wezens. Ze kunnen zich vermommen als mensen, daar zijn ze heel goed in, en ze zijn met velen. Obama is er een, en zijn vrouw ook, net als Rihanna, Justin Bieber en Miley Cyrus. Elvis was er ook een. Van dit alles is overstelpend bewijs op internet te vinden: Obama die heel vaardig een vlieg doodmept tijdens een interview, bijvoorbeeld; Rihanna die haar tong uitsteekt; Elvis die met zijn ogen rolt. Het zijn momenten van zwakte, waar hun reptielheid even door hun menselijke vermomming schemert.

Ook zijn er vrij veel beelden te vinden van beroemdheden die op de tv opeens raar vervormde gezichten vertonen, met blokjes en streepjes, schubben dus. Wie naïef is, zou kunnen denken dat er sprake is van een haperende kabelverbinding of een slechte digitale ontvangst, maar ik weet inmiddels beter.

Bij het Britse koningshuis zijn ze bijna allemáál ‘reptilian shapeshifters’, wist u dat? Lady Diana werd overigens in haar huwelijksnacht ontmaagd met een gouden kunstpenis in de vorm van een reptiel. Ik verzin dit beslist niet. Prins Philip en The Queen Mum waren bij deze ceremonie aanwezig, plus Camilla Parker-Bowles, alle drie voor de gelegenheid in hun ware gedaante als hagedis. Lady Diana ‘was bang, maar bleef rustig’. Ze werd uiteindelijk vermoord omdat ze dreigde het hagedissengeheim te verraden; daarmee is haar nog altijd mysterieuze dood meteen ook handig verklaard. Ik hoop trouwens wel dat dit alles verwerkt wordt in het nieuwe seizoen van The Crown.

Maar nu wilde ik ook het naadje van de kous weten. Wat blijkt? Ook ons éígen koningshuis is in handen van reptielen! Wel godverdomme!

Als Máxima nu haar mond maar weet te houden over haar huwelijksnacht.

Ik zou haar niet graag willen missen.

Meer over