Vluchtende straatrover springt in de gracht

Een 25-jarige straatrover is dinsdagochtend in de Amsterdamse Nieuwe Keizersgracht gesprongen toen hij op de hielen werd gezeten door de politie. De man werd samen met een andere verdachte achterna gezeten door agenten omdat het duo iets daarvoor een jongen had beroofd.

Mayke Blok
De Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam. Beeld Screenshot Google Streetview
De Nieuwe Keizersgracht in Amsterdam.Beeld Screenshot Google Streetview

Het 23-jarige slachtoffer werd rond 04.00 uur dinsdagochtend overvallen door de twee mannen met bivakmutsen op toen hij in de Nieuwe Kerkstraat uit zijn auto stapte. Een van de mannen bedreigde de jongen met een vuurwapen.

Er ontstond een worsteling waarbij het slachtoffer op de grond belandde. Hij werd vervolgens op zijn hoofd geslagen en zijn zakken werden leeggehaald. Daarna renden de straatrovers in de richting van de Weesperstraat.

Fiets gevorderd
Twee agenten zagen de mannen rennen en zetten de achtervolging in. Toen zij met hun auto het rennende duo achtervolgden, renden die ineens terug richting de Nieuwe Kerkstraat. Een van de agenten sprong hier uit de auto, vorderde een fiets van een voorbijganger en zette de achtervolging in.

Op de Nieuwe Keizersgracht sprong een van de straatrovers uit nood in de gracht. Agenten hebben hem eruit getrokken, waarna de 25-jarige Amsterdammer is aangehouden. De tweede verdachte - een 23-jarige Amsterdammer - kon worden aangehouden op de Magere Brug.

De verdachten bleken twee mobiele telefoons, een ID-kaart en contant geld van het slachtoffer te hebben gestolen.

Meer over